FBI har sluppet bilder av de mistenkte etter Boston-bombene

Var ved målstreken rett før eksposjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskerne i Boston kan ha fått et gjennombrudd i maratonbombe-saken, etter at de oppdaget en mistenkelig person på et videoopptak fra gavebutikken Lord and Taylor i går.

Videobildene skal vise at en person legger fra seg en svart sekk før eksplosjonen. I kveld gikk de ut med bilder og video av to personer de mener er av interesse for etterforskningen.

- Etter bombingen har vi jobbet 24 timer i døgnet for å ta de ansvarlige. Vi har fulgt tusener av tips og jobber metodisk for å identifisere de som sto bak. I løpet av det siste døgnet har vi funnet en person av interesse, sier spesialagent Richard DesLauriers hos FBI.

- Etter hvert fikk vi en mistenkt til, og nå trenger vi deres hjelp til å identifisere dem. Mistenkte én har mørkt hodeplagg, mistenkte to har lyst hodeplagg. Mistenkte to plasserte en sekk ved åstedet, sier DesLauriers.

Ber om hjelp fra publikum - De to mistenkte gikk sammen i området. Vi har lagt bilder og video på fbi.gov. Noen der ute er venner, kolleger eller naboer av de mistenket. Ta kontakt, ingen informasjon om disse er uvesentlig.

FBI har sluppet bilder av de mistenkte etter Boston-bombene

- Vi regner dem som bevæpnet og ekstremt farlige. Ikke gjør noe på egen hånd, kontakt politiet, sier DesLauriers.

DesLauriers ber mediene bare bruke bildene som FBI har sluppet i kveld.

FBI har sluppet bilder av de mistenkte etter Boston-bombene

- Å finne de ansvarlige har vår høyeste prioritet. Dette er fokus nå.

På spørsmål fra salen om videoopptakene viser at begge legger fra seg gjenstander, svarer FBI:

FBI har sluppet bilder av de mistenkte etter Boston-bombene

- Den eneste vi så legge fra seg det vi tror er bomben, er den mistenkte med hvitt hodeplagg.

Hengte ut feil personer I dagens New York Post, trykker avisa bilde av to menn med ryggsekker. Avisa slår fast at disse personene er av interesse for FBI, men det ble raskt klart at de ikke hadde noe med saken å gjøre.

I går kveld meldte blant annet CNN, Fox, Associated Press og Boston Globe at politiet hadde pågrepet en person, som skulle framstilles for varetekt i løpet av kvelden. Men rundt en time seinere, slo alle retrett og dementerte opplysningene.

FBI har sluppet bilder av de mistenkte etter Boston-bombene

Kort tid etter at bombene gikk av, stormet FBI leiligheten til en 20 år gammel saudiarabisk student. Mannen lå fortsatt på sykehus, mens aksjonen pågikk. Han ble raskt sjekket ut av saken.

Trykkokere De to bombene gikk av med cirka ti sekunders mellomrom. Krystle M. Campbell (29), Martin Richard (8) og Lu Lingzi (23) mistet livet i bombeattentatet. 176 mennesker ble skadd, flere av dem kritisk eller alvorlig.

Eksplosivene skal ha blitt plassert i to trykkokere, som også inneholdt store deler skrapmetall.

OMKOM: Martin Richard (8), Krystle M. Campbell (29) og Lu Lingzi (23) mistet livet i bombeattentatet. Foto: Scanpix/AP
OMKOM: Martin Richard (8), Krystle M. Campbell (29) og Lu Lingzi (23) mistet livet i bombeattentatet. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Det er fortsatt uklart hva motivet for terroraksjonen var.