FBI har svaret på flekken

Var det president Bill Clinton som sølte på Monica Lewinskys nå så berømte kjole? Det er det bare FBI, mannen som laget flekken og kjolens eier som vet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Testresultatene er foreløpig en godt bevart hemmelighet, men etterforsker Kenneth Starr har mottatt resultatet før den amerikanske presidenten skal avhøres foran en storjury mandag.

  DNA-laboratoriet i 3. etasje i FBIs hovedkvarter har de siste to ukene jobbet på spreng med å sammenligne prøvene fra en flekk på en kjole tilhørende Monica Lewinsky med DNA-prøver tatt av landets president.

Munnkurv

FBI-etterforskerne som har jobbet med ett av etterforsker Kenneth Starrs viktigste bevis i Lewinsky-saken, har fått munnkurv. Det har sjelden vært så strenge pålegg om hemmeligholdes som det nå er rundt resultatene av DNA-prøvene som ble tatt av Monica Lewinskys mørkeblå kjole.

  Ifølge det amerikanske TV-selskapet CNN vil ekspertene måtte gå gjennom en løgndetektor-test dersom opplysninger fra etterforskningsorganets laboratorium lekker ut til uvedkommende.

Kan felles

Dersom prøvene viser at flekken på Lewinskys kjole er sæd fra Clinton, har etterforsker Kenneth Starr endelig oppnådd det han er ute etter: å vise at USAs president ikke er til å stole på.

  Likevel viser en meningsmåling CNN har foretatt blant amerikanerne at Clinton har folkets støtte selv om han har har løyet om sitt forhold til Lewinsky.

  Derimot vil ikke det amerikanske folket godta at presidenten eventuelt trekker seg fra høringen mandag.

  Mer overraskende er det at hele 61 prosent skulle ønske de ikke visste om det påståtte forholdet mellom presidenten og den tidligere praktikanten i Det hvite hus.

  Dersom Clinton blir tatt i løgn rakner tilliten til de styrende. Og det er ikke like lett å godta som en flekk på en mørkeblå kjole.

(Dagbladet :på nettet)