Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FBI har tatt kontakt med Kavanaugh-anklager

Som ledd i sin etterforskning av Brett Kavanaugh har FBI tatt kontakt med Deborah Ramirez, som har anklaget ham for seksuelle overgrep.

TRUMP-DOMMER: Som ledd i sin etterforskning av Brett Kavanaugh har FBI tatt kontakt med Deborah Ramirez, som har anklaget ham for seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix
TRUMP-DOMMER: Som ledd i sin etterforskning av Brett Kavanaugh har FBI tatt kontakt med Deborah Ramirez, som har anklaget ham for seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ramirez' advokat, John Clune, sier at FBI har bedt om å få snakke med henne, og at hun har gått med på det.

President Donald Trump ga FBI ordre om å gjøre en bakgrunnsundersøkelse av Kavanaugh etter at flere kvinner har kommet med anklager mot høyesterettsdommerkandidaten.

Senatet utsatte den endelige avstemningen om Kavanaugh i en uke for at FBI kan gjøre sine undersøkelser.

Utsettelsen skyldtes at den republikanske senatoren Jeff Flake ikke ville garantere at han ville stemme for Kavanaugh som ny dommer i høyesterett om ikke FBI undersøkte anklagene nærmere. Det gjorde at Trump motstrebende måtte gi ordre om en slik gransking.

Ramirez sier at Kavanaugh blottet seg for henne på en fest tidlig på 1980-tallet da de begge var studenter ved Yale-universitetet.

Fredag ble den første kvinnen som satte fram anklager mot Kavanaugh, Christine Blasey Ford, spurt ut under en høring i Senatets justiskomité.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!