Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FBI hjalp Pinochets regime

Washington Det amerikanske føderale politiet FBI hjalp general Augusto Pinochets regime med å lete etter to venstreorienterte chilenere som bodde i USA på 70-tallet, skriver avisa The New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kommer fram av et hemmeligstemplet brev som avisa har fått tak i. Brevet ble sendt fra FBIs juridiske attaché i Buenos Aires til Chiles etterforskningssjef Ernesto Baeza Michaelsen i juni 1975. Her bekrefter FBI-mannen at de satte i gang letingen etter de to kvinnene.

De bodde i New York og Dallas, men ble ikke funnet av FBI. Navnene på de to ble funnet i adresseboken til en mann som var løpegutt for en marxistisk gruppe i Chile. Han ble senere pågrepet i Paraguay og sendt til Chile, der han forsvant, skriver The New York Times.

Forholdet mellom myndighetene i Washington og Pinochets regime er for tiden under etterforskning i det amerikanske justisdepartementet.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media