FBI hjelper til i massedrapssaken

Flere hundre kvinner er drept i Juarez det siste tiåret uten at noen er tatt. Nå trår FBI til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29. september skrev Dagbladet.no om kvinnedrapene som har rystet den mexicanske byen Ciudad Juarez på grensen til USA det siste tiåret.

Siden 1995 har flere hundre kvinner forsvunnet. De maltrakterte levningene vitner om de mest groteske forbrytelser.

370 kvinnedrap

Hvem bakmennene er, vet ingen for sikkert, men det snakkes om alt fra narkobander og satansekter, til sjalu ektemenn. Nå lover USA å bistå i å kaste lys over saken.

I helga møtte utsendinger fra Representantenes hus pårørende etter kvinnene, og var på befaring på flere av funnstedene. 40 slektninger var møtt opp.

Ifølge Amnesty International er det dokumentert mer enn 370 drap på kvinner det siste tiåret. Mange av dem unge fattige jenter. 137 ble seksuelt misbrukt før de ble drept. De fleste ofrene er kvalt. 75 av jentene er ennå ikke identifisert.

- Mistet all tro

16 kvinner er drept og forsvunnet fra området i og rundt Juarez bare de siste månedene.

- Vi har mistet all tro på myndighetene, men vi har alltid trodd at internasjonal støtte kan hjelpe oss, sier Norma Ledesma, til nyhetsbyrået Associated Press. Hun er mor til 16 år gamle Paloma, hvis kropp ble funnet dumpet i en veigrøft i mars i fjor.

Les den rystende historien.

BESØKTE FUNNSTED: En delegasjon fra Representantenes hus besøkte i går stedet der åtte kvinner ble funnet myrdet i november 2001, i Ciudad Juarez, Chihuahua, Mexico. Ifølge Amnesty International er 370 kvinnemord dokumentert det siste tiåret. Den mexicanske regjeringen har ikke tatt affære før det siste året.