FBI hylles etter Boston-terroren, men alt var ikke like proft

For her tabber agenten seg realt ut. Nå sprer han glede til millioner på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politibetjentene som har jobbet på spreng med å løse dramaet som utspilte seg i USA denne uka har fått mye ros og støtte. Etter at Boston hadde blitt omgjort til en spøkelsesby i ett døgn, brøt jubelen ut i gatene.

Betjenter fra Boston-politiet, delstatsbetjenter og FBI-agenter ble hyllet av folkemassen. Direktesendingene viste hvordan lettede betjenter og agenter sluttet seg til feiringen etter at 19-åringen Dzjokhar Tsarnajev var blitt pågrepet.

Men i løpet av de kaotiske dagene var det ikke alt som ble håndtert like proft. Og direktesendingene avslørte også disse elementene av terroruka.

Flere av de store nyhetskanalene tabbet seg regelrett ut og det florerte rykter og spekulasjoner som sjelden tidligere i de første timene og dagene etter eksplosjonene.

Satirikeren Jon Stewart har blant annet (som vanlig) tatt for CNNs mange tabber. Faktaopplysninger som seinere viste seg ikke å stemme.

Sliter seg over åpen port Men som videoen øverst i denne saken viser, avslørte direktesendingene enkelte tabber hos politiet også. Riktig nok ikke av en alvorlig art, men heller en pinlig glipp.

Da NBCs New York-team i 4 NBC var på lufta for å dekke en FBI-aksjon mot søsteren til de antatte bombemennene, var det en agent som skilte seg ut.

Kameraet fanget ham mens han var i ferd med å ta seg over en port. Agenten kjempet seg tappert over porten på ugrasiøst vis. Ikke før har han fått føttene i bakken, så åpner porten seg så kollegaene enkelt og greit kan spasere inn.

Seansen er klippet ut av materialet NBC har tilgjengelig på sine nettsider, men ble lastet opp på nettet av flere brukere.

Takker politiet Så langt har flere millioner sett klippet og delt det videre. Kommentarene går på humoren i klippet, men det renner også inn med hyllest av politiets innsats i Boston-dramaet.

Også familien til åtteåringen Martin Richards, ett av ofrene for bombene, har gått ut med en erklæring der de takker politiet for jobben som ble gjort.

Boston-politiet selv har også vært aktive på Twitter underveis. Ikke bare for å få ut informasjon, også for å dele øyeblikk som dette bildet. Det viser en politimann som leverer melk til en familie i Watertown under portforbudet.

Et litt annet bilde enn FBI-agenten i videoen øverst...

LEVERER MELK: Boston-politiet la ut dette bildet på Twitter av en politibetjent som leverer melk til en familie i kriserammede Watertown.
LEVERER MELK: Boston-politiet la ut dette bildet på Twitter av en politibetjent som leverer melk til en familie i kriserammede Watertown. Vis mer