FBI jakter på to menn - én fra hvert bombeåsted

- Vi trenger publikums hjelp til å finne dem.

MANGE KAMERAER: FBI har sikret seg opptak både fra overvåkningskameraer og publikum som befant seg i målområdet da de to bombene gikk av med 12 sekunders mellomrom ved målområdet til Boston Maraton på mandag. Foto: Reuters / NTB SCANPIX
MANGE KAMERAER: FBI har sikret seg opptak både fra overvåkningskameraer og publikum som befant seg i målområdet da de to bombene gikk av med 12 sekunders mellomrom ved målområdet til Boston Maraton på mandag. Foto: Reuters / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst fem av de store amerikanske mediene har i dag fått tilsvarende opplysninger om at politiet ikke bare jakter på én - men to personer som skiller seg ut som mulige bombemenn på videoopptak og bilder fra Boston Maraton i minuttene før eksplosjonene mandag.

FBI har ennå ikke offentliggjort noen etterlysning eller kommentert innholdet i videoene, men under en kongresshøring i dag bekreftet «antiterror-ministeren» Janet Napolitano at politiet vil ha tak i to bestemte menn for å avhøre dem.

- Det finnes videoopptak som har ledet til spørsmål rundt folk som FBI nå ønsker å snakke med. Jeg vil ikke karakterisere dem som mistenkte teknisk sett. Men vi trenger publikums hjelp til å finne disse personene, sa Napolitano ifølge CNN.

Hun manet samtidig til noe tålmodighet i offentligheten, etter flere feilaktige meldinger i går om en pågripelse i saken.

Forsvant like før eksplosjon Ifølge NBC News viser bildene politiet har sikret at den ene mannne satte fra seg en svart bag før han forsvant raskt fra stedet, like før den første bomben gikk av. Begge de aktuelle mennene er fanget opp fra flere vinkler, trolig både av overvåkningskameraer og amatøropptak i folkemengden.

Svært gode videoopptak viser ifølge Boston Globe at de to mistenkte opptrer hver for seg - på hvert av bombestedene som lå et drøyt kvartal fra hverandre.

Ifølge Fox News, som hevder å ha sett bilder som nå er sendt ut som intern etterlysning i politiet, ser begge mennene ut til å ha hatt med seg bagasje som er stor nok til å kunne romme trykkoker-bombene som etter alt å dømme ble brukt.

Tv-kanalen CBS meldte i natt at etterforskerne blant andre leter etter en «hvit, ung mann» som sto i menneskemengden nær åstedet for bombe nummer to like før den gikk av.

Mannen skal ha hatt på seg svart jakke, grå hettegenser og en hvit caps bak-frem mens han bar på en ryggsekk og så ut til å snakke i mobiltelefon.

- Feil personer hengt ut Også NBC har fått opplysningen om telefonbruken, og at FBI nå finkjemmer den registrerte telefontrafikken i området i jakten på mennenes identitet.

Samtidig har det i dag versert ulike versjoner om hvilke bilder etterforskningsledelsen er mest opptatt av.
På dagens forside av New York Post henger avisa ut to menn som mistenkte på et stort, usladdet bilde.

Men ifølge CBS skal dette være feil personer, og mye tyder på at mennen er uskyldige Boston-beboere. I så fall er det den tredje alvorlige feilen i NY Posts dekning av Boston-terroren. Mandag bommet avisa grovt på antallet drepte, før de påsto at en saudiarabisk mann var pågrepet og mistenkt for bombene. (Mannen ble sjekket ut etter kort tid).

I BOSTON: President Barack Obama landet i dag i Boston der han skal delta på en minnemarkering for ofrene etter terrorangrepet og takke redningsmannskapene som berget liv på mandag.Foto: Jewel Samad / AFP / NTB SCANPIX
I BOSTON: President Barack Obama landet i dag i Boston der han skal delta på en minnemarkering for ofrene etter terrorangrepet og takke redningsmannskapene som berget liv på mandag.Foto: Jewel Samad / AFP / NTB SCANPIX Vis mer