Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- FBI kan enkelt logge seg inn på ditt webcamera, uten at du selv vet det

Grønne lyset aktiveres aldri. - Ja, teknikken er brukt.

 WEBCAMERA:  Her ser du eksempel på et eksternt webcamera. De fleste moderne bærbare datamaskiner har i dag integrerte webcamera. Foto: AFP.
WEBCAMERA: Her ser du eksempel på et eksternt webcamera. De fleste moderne bærbare datamaskiner har i dag integrerte webcamera. Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI (Federal Bureau of Investegation) skal angivelig ha utviklet en avansert overvåkingsteknikk som gjør det mulig å logge seg på webcamera verden over - selv om webcameraet er slått av.

På denne måten vil det være mulig for FBI å spionere på intetanende, skriver New York Post, Washington Post og flere amerikanske mediehus i dag.

- I flere år Denne sensitive informasjonen skal The Washington Post ha fått av Marcus Thomas, han har tidligere vært assisterende direktør for FBIs operasjonelle teknologiavdeling i byen Quantico, i den amerikanske delstaten Virginia.

- FBI har i årevis vært i stand til å aktivere avskrudde webcamera, uten at brukeren selv vet at dette foregår - fordi sensorlyset som vanligvis går på ved webcamera-bruk ikke aktiveres, sier Thomas til den amerikanske avisa.

Den tidligere sentrale FBI-aktøren innrømmer at denne metoden tidligere er brukt for å løse krimsaker.

- Denne teknikken er i hovedsak brukt i terrorsaker og de aller mest alvorlige kriminelle etterforskningene, sier amerikaneren.

- På grunn av utviklinga Den tidligere FBI-direktøren forteller at dette er en nødvendig metode for å løse intrikate og vanskelige saker.

- Flere og flere av våre mål bruker mobile teknologiske enheter. Politiet har innsett at de er nødt til å være på tåspissene, nå må disse teknologiske verktøyene brukes mer og mer, sier han.

Den konservative Dallas-avisa The Blaze har tidligere rapportert om hackere som har klart å logge seg inn på en persons webcamera og spionert på dem.

Norsk datasikkerhet Dagbladet har høst og vinter hatt fokus på datasikkerhet gjennom Null CTRL-serien vår.

Levende bilder av festende norsk ungdom på nattklubb, restaurantgjester i intime samtaler og eldre damer som taster inn pinkoden til kredittkortet sitt kringkastes rett ut på nettet.

Totalt ligger over 2000 norske overvåkingskameraer ute på Internett med liten eller ingen beskyttelse, har Dagbladet avslørt.

Flere av disse kameraene er montert opp i eller utenfor private hjem, hvor alt fra sovende babyer til badestamper og persiske tepper overvåkes.

Mange av disse overvåkingskameraene blir også hyppig besøkt av uvedkommende fra hele verden.

I denne saken kan du se video-eksempler på flere intetanende nordmenn som har fått sine gjøremål kringkastet ut på nett - ofte uten at de vet det selv.