FBI-kilder: - Ingen beviser for at Orlando-skytteren var homofil

Har intervjuet 500.

MASSEMORDER: Omar Mateen drepte 49 mennesker på homoklubben Pulse i Orlando, Florida 12. juni. Foto: Reuters/NTB Scanpix
MASSEMORDER: Omar Mateen drepte 49 mennesker på homoklubben Pulse i Orlando, Florida 12. juni. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): FBI-etterforskerne har så langt ikke funnet håndfaste beviser for at Omar Mateen, som skjøt og drepte 49 mennesker på homoklubben Pulse i Orlando 12. juni, selv var homofil, melder nyhetsbyrået AP.

Etterforskerne har undersøkt dette, etter at media har rapportert om menn som har fortalt at Mateen skal ha søkt kontakt med dem gjennom datingapper for homofile og at han skal ha besøkt homoklubben flere ganger i forkant av det blodige angrepet.

En mann skal ha påstått at han var terroristens elsker i et tv-intervju denne uka, mens en annen mann skal ha påstått at Mateen var stamgjest på Pulse og at han stadig forsøkte å få med seg menn hjem.

500 intervjuer

FBI-etterforskere, som velger å være anonyme fordi de ikke har tillatelse til å snakke om en pågående etterforskning, sier nå til AP at de har gjennomført rundt 500 intervjuer, samt at de har gjennomgått bevis hentet fra Mateens telefon.

Dette har så langt ikke gitt beviser for at Orlando-skytteren skal ha vært homofil.

Etterforskerne understreker at dette fremdeles ikke blir utelukket, og de viser til at etterforskningen fremdeles pågår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer