Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FBI klarer ikke å betale telefonregningene i tide

Og hva skjer med telefonavlyttingen da?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle som har sett litt på den amerikanske kvalitets-TV-serien The Wire veit at det kan koste litt å drive med telefonavlytting. 

Det har FBI fått merke også.

Telefonselskaper har nemlig kuttet av flere av FBI telefonavlyttinger, fordi byrået ikke har klart å betale regningene sine i tide ved en rekke anledninger, melder nyhetsbyrået AP

Det amerikanske justisdepartementet la torsdag fram en rapport som viser at FBI mangler oversikten over hva telefonavlyttingen kostet.

Et av eksemplene i rapporten er at et kontor alene hadde ubetalte telefonregninger på 66 000 dollar, omtrent 354 000 norske kroner.

- Vi har også funnet ut at sene betalinger har fort til at telefonselskapene har koblet fra linjer som er blitt brukt til å levere overvåkingsresultater til FBI, og som har ført til at beviser har gått tapt, sier inspektør Glenn A. Fine til AP.

Mer enn halvparten av 990 regninger for telefonavlytting som er blitt gjennomgått ble ikke betalt i tide, ifølge rapport.

John Miller, assisterende kommunikasjonsdirektør i FBI, sier i en uttalelse som er lagt ut på FBIs hjemmeside at de jobber for å få bukt med problemet.

BYRÅSJEFEN: FBI-sjef Robert Mueller har et digert byrå å styre. Da er det ikke alltid like lett å få alle telefonregninger betalt i tide. Foto: Susan Walsh/AP/Scanpix
BYRÅSJEFEN: FBI-sjef Robert Mueller har et digert byrå å styre. Da er det ikke alltid like lett å få alle telefonregninger betalt i tide. Foto: Susan Walsh/AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media