ANTATT BORTFØRT: Anne-Elisabeth Hagen (68) skal ha blitt bortført fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto: Politiet / NTB Scanpix
ANTATT BORTFØRT: Anne-Elisabeth Hagen (68) skal ha blitt bortført fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto: Politiet / NTB ScanpixVis mer

FBI koblet inn i forsvinningssaken

USAs føderale etterforskningsbyrå er koblet inn i den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen (68).

FBI - USAs føderale etterforskningsbyrå - er koblet inn i den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen (68).

Det bekrefter norsk politi overfor NRK.

- Det stemmer at FBI har vært involvert i etterforskningen av saken. Det er naturlig i en slik sak, men vi kan ikke gå konkret inn på hva dette består i, opplyser politiet overfor NRK.

Bortført i fjor

Det var 31. oktober i fjor at politiet mener 68 år gamle Hagen ble bortført fra sitt hjem i Lørenskog.

Hagen er gift med milliardæren Tom Hagen (68), som har en formue på 1,7 milliarder kroner, ifølge Kapital. Det gjør ham til en av Norges rikeste.

De antatte kidnapperne etterlot seg et brev hjemme hos ekteparet, som skal ha inneholdt trusler. Det inneholdt også et løsepengekrav.

Kravet skal være på 85,9 millioner kroner - ni millioner euro - utbetalt i kryptovalutaen Monero.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer

Hemmelig etterforskning

Men fordi brevet med løsepengekravet også inneholdt en trussel om at Anne-Elisabeth Hagens velvære var avhengig av at politiet ikke ble koblet på saken, har politiet vært nødt til å legge lokk på saken.

Ektemannen Tom Hagen varslet politiet samme dag som hun skal ha blitt bortført.

Fra 31. oktober og fram til onsdag i forrige uke gjennomførte politiet en hemmelig etterforskning, som blant annet involverte sivile politispanere og falske kjennemerker på biler.

Politiet sa tirsdag at det siste sikre livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen (68) var en telefonsamtale til et familiemedlem klokken 9.14. De mener hun forsvant en gang mellom klokken 9.15 og klokken 13.30 da ektemannen Tom Hagen kom hjem fra jobb.

930 tips

Det har siden politiet gikk ut offentlig med saken onsdag i forrige uke, kommet inn en stor mengde tips. Onsdag morgen opplyser politiet at det har kommet inn drøyt 930 tips i løpet av de siste seks dagene.

- Tipsene omhandler både personer, kjøretøy, mulige skjulesteder og andre observasjoner. Vi har også mottatt konkrete tips på de to personene som er fanget opp av overvåkningskameraene ved Futurumbygget, men disse er foreløpig ikke identifisert, sier etterforskningsleder Tommy Brøske i en pressemelding.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å kommentere innholdet i tipsene nå.

Dagbladet oppdaterer saken.