FBI leter etter Clintons sæd-flekk

FORT WORTH, Texas (Dagbladet): Kenneth Starr tror han har bevisene som kan felle Bill Clinton. Monica Lewinsky har nå levert en kjole hvor det angivelig skal være sædflekker etter presidenten. Etterforskerne har også fått opptak fra Lewinskys telefonsvarer som skal inneholde beskjeder fra Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter at Lewinsky-saken ble kjent i januar, gikk det rykter om en kjole som angivelig dokumenterte at presidenten hadde hatt et seksuelt forhold til den tidligere sekretæren i Det hvite hus.

I går ble det kjent at immunitetsavtalen til Monica Lewinsky og hennes mor Marcia Lewis inneholder en passus om tekniske bevis. Bevisene skal være Monicas kjole, angivelig med sædflekker på, og flere lydbånd fra hennes telefonsvarer.

Undersøkes av FBI

Den berømte kjolen leverte Monica til sin mor Marcia Lewis. Hun skal ha hatt den i sin besittelse siden det påståtte intime møtet mellom datteren og Clinton.
Starrs etterforskere fikk kjolen da Monica Lewinsky ble innvilget en skriftlig immunitetsavtale som gjør at hun ikke kan tiltales, selv om hun tidligere skulle ha løyet under ed.

FBI's tekniske laboratorium skal allerede ha fått kjolen for å foreta tekniske analyser. Spørsmålet alle stiller seg er om FBI klarer å finne den påståtte flekken, og om analysene virkelig kan knytte Clinton til kjolen.

Lydbånd

Lewinsky hadde også flere lydbånd med til spesialetterforskerne. Kassettene skal stamme fra hennes telefonsvarer.
Ifølge nyhetskanalene MS-NBC og CNN skal det ikke være griseprat på båndene. Det skal heller ikke være noe som dokumenterer at det har vært et seksuelt forhold mellom presidenten og Lewinsky.

Derimot skal lydbåndene bekrefte at det har vært et nært forhold mellom de to.

Dette blir en del av Kenneth Starrs bevisoppbygning mot presidenten. Spesialetterfors- kerne vil ved hjelp av lydbåndene forsøke å dokumentere at forholdet mellom de to må ha vært av intim karakter.

I går kveld lekket det ut at Clintons stemme skal være identifisert på båndene. Korte meldinger fra presidenten som: «Hei, jeg har ringt, men du var ikke hjemme,» og: «Hei, det er meg, jeg ringer seinere,» skal finnes på kassettene.

Et problem

Onsdag bekreftet presidenten at han vil vitne under ed om sitt angivelige forhold til Monica Lewinsky. I går var det igjen taust fra Det hvite hus. Dersom det er korrekt at Bill Clintons «visittkort» kan dokumenteres på kjolen til Monica Lewinsky, har presidenten et betydelig problem.

- Bekreftes det at det er sædflekker på kjolen og at de tilhører Clinton, kan han være ferdig, sier tidligere Watergate-etterforsker Richard Davis.
CNN presenterte i går en ny meningsmåling, vedrørende Bill Clintons popularitet. Hele 65 prosent av de stemmeberettigede i USA er godt fornøyd med den sittende presidenten.

Meningsmålingen ble tatt opp sist mandag, bare noen timer før Sexgate eksploderte på ny. Politiske analytikere i USA konstaterte i går kveld at Bill Clinton fortsatt kan komme ut av Sexgate med skoene på. Men dersom det virkelig blir funnet og dokumentert at de påståtte sædflekkene tilhører presidenten, er han i skikkelig trøbbel.