FBI lurte terrorist i fella - fikk 30 år i fengsel

- Jeg tapte, jeg skammer meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22 år gamle Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis fra Bangladesh er dømt til 30 år i fengsel for forsøk på å bruke masseødeleggelsesvåpen mot sentralbanken i New York, da han forsøkte å sprenge hele bygningen.

- Forsøk på å ødelegge en ikoniske bygningen og drepe eller lemleste uskyldige mennesker rundt, er omtrent like alvorlig som bare fantasien kan tenke seg, sa Mary Galligan fra FBI under rettssaken.

Slik ble han tatt 17. oktober i fjor parkerte 22-åringen en varebil full av det han trodde var «sprengstoff», utenfor sentralbanken på Manhattan.

Deretter gikk terroristen til et hotel like ved World Trade Center, der Nafis forsøkte å sprenge bomben på massive 450 kilo ved hjelp av sin mobiltelefon.

Det Nafis ikke skjønte var at mannen som hadde hjulpet han med «bomben», var ansatt i FBI. Sprengstoffet ble raskt ufarliggjort og mannen ble arrestert.

- Jeg skammer meg. Jeg tapte fordi jeg prøvde å gjøre noe forferdelig, sa Nafis, som innrømmet skyld under rettssaken.

Ville ødelegge Amerika 22-åringen har lenge vært på «lista» til FBI på grunn av sine hatytringer på internett.

Nafis skal blant annet ha skrevet flere innlegg på nettet om Jihad, eller «hellig krig», som gjorde FBI mistenkelige.

Han skal også ha uttalt at han ville «ødelegge Amerika». Måten å gjøre det på var å utføre et angrep på den amerikanske økonomien, mente Nafis.

 PLAN:  17. oktober i fjor parkerte 22-åringen en varebil full av det han trodde var «sprengstoff», utenfor sentralbanken på Manhattan. Foto: Ap.
PLAN: 17. oktober i fjor parkerte 22-åringen en varebil full av det han trodde var «sprengstoff», utenfor sentralbanken på Manhattan. Foto: Ap. Vis mer