FBI på mafiaraid

FBI arresterte 45 medlemmer fra fem familier i New York i natt. En tyster hadde tatt opp tusenvis av timer med avslørende samtaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De arresterte er siktet for alt fra mord til svindel, og det hele er et familieforetak. Alle de 45 arresterte kommer fra fem familier i New York området.

- Dette er ikke manus til Sopranos, sier New York østs statsadvokat Loretta Lynch og refererer til tv-serien.

- Disse tjener penger på den gamle måten. De stjeler, lyver og svindler.

Etter tre års etterforskning, der en tysters opptak har stått sentralt, slo FBI til rett før soloppgang. Over 300 tjenestemenn arresterte 33 i New York, fem i Florida og en i New Jersey. Resten overgav seg eller satt allerede i fengsel.

Mafiaens Rolls Royce

De aller fleste av de arresterte kommer fra Genovese-familien. Den omtales som Rolls Roycen blant familiene mistenkt for å stå bak organisert kriminalitet. Det har vært svært vanskelig for myndighetene å få hull på Genovese-byllen. Nattens arrestasjoner er andre gang på 10 år noen fra familien er arrestert.

Tyster i rekkene

Bakgrunnen for nattens arrestasjoner ligger i en hemmelig tyster. Han opparbeidet seg mafiaens tillit, som diskuterte fritt de ulike kriminelle planer foran tysteren. Det de ikke visste var at han tok opp alt på bånd. Etter hvert fikk politiet tusenvis av timer med konversasjon. Av de som er foreviget på teip finner vi «Sammy Meatballs» og «Petey Red».

Andre arresterte har kallenavn som «Joey Green Eyes», «Downtown Ronnie», «Little Allie Boy» og «Baldie».

Mafiaens verden

Noen av opptakene viser hvilken verden mafiaen lever i. En forteller hva det å være mafia handler om:

- Skade folk. Det er hva dette handler om. Hvis du ikke klarer det, kan du like godt være hjemme.

En annen forklarer tjenesteveien innenfor familiene:

- Uansett hvem du dreper, så kommer ordren fra sjefen.

Bred samling lovbrudd

De arresterte er siktet for mord, lånesvindel, ulovlig spilling, utpressing, narkotikasmugling, våpen, postsvindel, børssvindel, hvitvasking av penger og motsette seg arrest.

I 1996 drepte noen av de arresterte en mann. Han var sammen med feil jente.

Kilder: New York Times og CNN.

<B>IKKE SOPRANOS:</B> Statsadvokat Loretta Lynch uttaler seg om arrestasjonen av 45 mafiamedlemmer. - Dette er ikke Sopranos. Dette er virkelig, sier hun.