FBI-rapport avslører. Clinton forklarte glemsel med hjernerystelse: Husker ikke

USAs føderale politi FBI tok et uventet grep da det offentliggjorde dokumenter knyttet til granskingen av epostene fra Hillary Clintons periode som utenriksminister.

FRIGIS: Dokumenter knyttet til granskingen av epostene fra Hillary Clintons periode som utenriksminister, er offentliggjort av amerikansk etterretning. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/NTB Scanpix
FRIGIS: Dokumenter knyttet til granskingen av epostene fra Hillary Clintons periode som utenriksminister, er offentliggjort av amerikansk etterretning. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hillary Clinton har fått kraftig kritikk for sin bruk av en privat epostserver i hennes periode som USAs utenriksminister. Donald Trump har brukt den betente saken for alt den er verdt, i forsøket på å skade Clinton i forkant av høstens presidentvalg.

- Det er umulig for FBI å ikke anbefale påtale mot Hillary Clinton. Det hun gjorde var galt, skrev Trump på Twitter etter at det i juli ble kjent at Clinton hadde gjennomført et tre og en halv time langt avhør hos FBI om epostkorrespondansen hun hadde under sin tid som utenriksminister.

Etter at FBI fredag uventet offentliggjorde 58 sider av deres etterforskningsrapport, har Trump fått ny skyts å rette mot sin eneste reelle motkandidat på veien til Det hvite hus.

- Husker ikke

FBI-etterforskerne gikk grundig til verks da de i begynnelsen av juli avhørte Clinton. På direkte spørsmål fra føderale etterforskere om hvorvidt hun hadde fått opplæring i hvordan hun skulle oppbevare offentlige dokumenter, svarte Clinton at hun hadde hatt en hjernerystelse og jobbet deltid, og at hun derfor ikke kunne huske hver eneste orientering, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer