Ifølge FBI-direktør James B. Comey røyker mange av de beste datahackerne FBI ønsker å ansette marihuana. Det gjør at etteretningsorganet nå jobber med å endre sin null-tolleranseregel for narkotikabruk blant sine ansatte. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB scanpix
Ifølge FBI-direktør James B. Comey røyker mange av de beste datahackerne FBI ønsker å ansette marihuana. Det gjør at etteretningsorganet nå jobber med å endre sin null-tolleranseregel for narkotikabruk blant sine ansatte. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB scanpixVis mer

FBI revurderer marihuana-forbud blant egne ansatte

For å kunne ansette de beste datahackerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en stor årlig konferanse om hvitsnippforbrytelser i New York, snakket direktøren i Federal Bureau of Investigation (FBI), James B. Comey, på mandag om problemet rundt cyberkriminalitet.

Comey sa at det føderale etterforskningsorganet sliter med sitt eget regelverk når det kommer til å ansette de beste datahackerne. FBIs regler sier nemlig at de ikke kan ansette personer som driver med narkotika.

Direktøren sa at hvis FBI ønsker å holde følge med de cyberkriminelle, så må de være villige til å løsne opp i null-tolleransen de har mot marihuanabruk blant sine ansatte. Det skriver The Wall Street Journal.

- Jeg er nødt til å ansette en stor arbeidsstyrke for å holde følge med cyberkriminelle, og mange av de beste hackerne vi ønsker er unge personer som ønsker å røyke marihuana på vei til jobbintervju, sa James B. Comey.

2000 nye ansatte Den amerikanske kongressen har autorisert FBI til å ansette 2000 personer i år, og mange av disse ansettelsene vil bli brukt i kampen mot cyberkriminalitet.

Ifølge Comey jobber de i disse dager med å finne ut hvordan de skal endre reglene rundt bruk av marihuana. Dagens regler ekskluderer alle som har røyket marihuana i løpet av de siste tre årene.

- Den typen hackere som du ønsker å ansette har en tendens til å være unge, og mange unge har en noen dårlige vaner, som å røyke cannabis, sier professor Richard Clayton, som jobber i datalaboratoriet ved universitetet i Cambridge til BBC.

Comey oppfordret på konferansen kvalifiserte personer til å søke på jobb i FBI, selv om de bruker cannabis.

Spionasjetiltale På en pressekonferanse i justisdepartementet la USAs justisminister Eric Holden på mandag fram en tiltale for spionasje mot fem kinesiske militærtjenestemenn.

Punktene i tiltalen gjelder blant annet planlegging av datasvindel, logge seg på en datamaskin uten tillatelse med  kommersielle og finansielle hensikter, skade datamaskiner ved å skrive inn koder og kommandoer, identitetstyveri, økonomisk spionasje og tyveri av forretningshemmeligheter.

Påtalemakta i USA mener de fem har drevet med omfattende spionasje på en rekke amerikanske foretak.

Dette var første gang USA har tatt ut tiltale for industrispionasje mot spesifikke tjenestemenn i et annet land, og er et eksempel på en type cyberkriminalitet FBI vil bekjempe.