VALGKAMP: FBI sporet falske nyheter mens demokratenes kandidat, Hillary Clinton, og republikanernes kandidat, Donald Trump, i fjor kjempet om å bli USAs neste president. Foto: AFP PHOTO / Timothy A. CLARY
VALGKAMP: FBI sporet falske nyheter mens demokratenes kandidat, Hillary Clinton, og republikanernes kandidat, Donald Trump, i fjor kjempet om å bli USAs neste president. Foto: AFP PHOTO / Timothy A. CLARYVis mer

FBI sporet falske nyheter under fjorårets presidentvalg

Under fjorårets presidentvalg overvåket FBI falske nyheter som de antok stammet fra Russland, melder CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV-kanalens informasjon satt en større gruppe FBI-agenter sammen i byråets hovedkontor i Washington på selve valgdagen og overvåket sikkerhetstrusler på sosiale medier fra flere store skjermer.

Agentene identifiserte brukerkontoer som sto bak fabrikkerte nyhetsmeldinger som ble spredd på ulike plattformer. De mistenkte at flere av kontoene var knyttet til en russisk kampanje for å spre feilaktig informasjon.

– Vi var på grensen av det konstitusjonelle lovverket. Vi overvåket nyheter, sier en kilde som kjenner etterforskningen.

Flere kilder skal ha fortalt at FBI, sikkerhetsdepartementet og kontoret til den nasjonale etterretningsdirektøren hadde konferansesamtaler hver tredje time med Det hvite hus for å diskutere mulige problemer.

(NTB)