FBI: Terrortrussel mot kirker i USA

Under julehøytiden.

FBI-SJEF: James Comey er sjef for FBI, som nå sier det hersker en terrortrussel mot amerikanske kirker. Foto: REUTERS/Gary Cameron/File Photo 
FBI-SJEF: James Comey er sjef for FBI, som nå sier det hersker en terrortrussel mot amerikanske kirker. Foto: REUTERS/Gary Cameron/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs føderale politi FBI og sikkerhetstjenesten Homeland Security har varslet om potensielle IS-trusler mot kirker i USA under julehøytiden.

Lokale sikkerhetstjenester har fått advarselen i en melding der myndighetene skriver at IS-sympatisører har fått oppfordringer om å utføre angrep under samlinger i julen, inkludert i kirker, skriver CNN.

Advarselen kommer ikke i forbindelse med en spesiell trussel, men kommer som en reaksjon på at ekstremistgruppen har publisert en liste over offentlige, religiøse samlingssteder og etter terrorangrepet mot et julemarked i Tyskland tidligere denne uken.

- FBI er klar over linken som nylig ble publisert på internett, og som oppfordrer til angrep på kirker i USA, sier talsmann Andrew Ames, og legger til at FBI undersøker trusselens troverdighet.

(NTB)