FBI: Tidenes verste seriemorder

Samuel Little (79) har drept minst 50 mennesker, mener FBI. Selv har han erkjent 93 drap.

DETALJERT OM DRAP: Samuel Little har i avhør forklart seg inngående om detaljer fra drapssaker som stammer flere tiår tilbake. FBI mener han forteller sannheten om de 93 drapene han har erkjent. Foto: Mark Rogers/Odessa American/NTB Scanpix
DETALJERT OM DRAP: Samuel Little har i avhør forklart seg inngående om detaljer fra drapssaker som stammer flere tiår tilbake. FBI mener han forteller sannheten om de 93 drapene han har erkjent. Foto: Mark Rogers/Odessa American/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det føderale politiet har bekreftet 79 år gamle Samuel Littles involvering i minst 50 drap. Men tallet er lavt sammenliknet med det Little selv hevder. Han har sagt at han stått bak 93 drap i perioden fra 1970 til 2005.

Selv om FBI ikke har kunnet knytte ham til mer enn 50, er det grunn til å tro at hans innrømmelse er troverdig.

- FBI kan fastslå at Little er den verste seriemorderen i amerikansk historie, skriver FBI på egne nettsider.

Video og tegninger

- Mange av hans ofres dødsfall var i utgangspunktet koblet til overdoser, eller knyttet til ulykkesrelaterte eller ikke fastslåtte årsaker. Noen lik ble aldri funnet, skriver FBI på et nettsted som politiet har laget om seriemorderen. Der er det lagt ut videoopptak hvor Little forteller om drapene, og tegninger som han selv har laget som viser folk han hevder å ha drept.

Little ble fengslet på livstid i 2014 etter å ha blitt dømt for tre drap.

- Selv om han allerede sitter i fengsel, mener FBI at det er viktig å oppnå rettferdighet for hvert eneste offer, slik at vi kan avslutte så mange saker som mulig, sier FBIs krimanalytiker Christie Palazzolo.

Innrømmelser på løpende bånd

Samuel Little, også kjent som Samuel McDowell, har vært bokser. Han ble pågrepet i 2012 på et senter for hjemløse i delstaten Kentucky og utlevert til California på en narkotikarelatert tiltale.

Seriemorderserie: Andre sesong av «Mindhunter» er enda bedre enn den forrige, mener Dagbladets anmelder. Vis mer

I California ble hans DNA knyttet til tre uløste drapssaker, som førte til at han ble dømt i 2014 for drap på tre kvinner i Los Angeles mellom 1987 og 1989.

Det var i fjor føderale og lokale etterforskere gikk gjennom Littles bakgrunn, og klarte på den måten å koble ham til et drap i Texas.

En etterforsker fra Texas dro til California, der Little satt fengslet, for å avhøre ham. Under dette avhøret antydet Little, som har skrantende helse, at han ville snakke, dersom han fikk flytte til et annet fengsel.

Little ble overført til fengsel i Texas, og da kom innrømmelsene på løpende bånd.

Detaljer

I de påfølgende ukene avslørte han detaljer om hvilke stater han hadde besøkt og kvinner han hevdet han hadde drept.

I flere av drapene, som har skjedd for flere tiår siden, husker Little bemerkelsesverdig mange detaljer. Det vises også i videoene av avhørene FBI har sluppet nå, der Little forteller om drapene.

Detaljene har i flere uoppklarte saker stemt med politiets opplysninger.

Ifølge etterforskerne har 79-åringen fotografisk hukommelse.

- Da vi snakket med ham kunne vi høre at han ble begeistret av å beskrive drapene og beskrive hvordan han kvalte sine ofre, forteller Bernie Nelson, en av etterforskerne.

- Han så deg rett i øynene og sa at han ikke kunne noe for det. Han er et monster.

FBI har offentliggjort et kart som viser hvor drap Little hevder å ha begått, men der ofrene ikke har blitt identifisert eller politiet ikke har klart å bekrefte at det har blitt begått et drap, skal ha funnet sted.

- Tro det eller ei, men man ser bare ondskap noen få ganger i karrieren. Jeg vil si at å se inn i øynene hans er å se ren ondskap, sier Tim Marcia ved Los Angeles-politiet til New York Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer