AVSETTE: En tidligere FBI-topp har angivelig fortalt om hemmelige møter i USAs justisdepartement hvor det ble diskutert om Donald Trump kunne avsettes. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
AVSETTE: En tidligere FBI-topp har angivelig fortalt om hemmelige møter i USAs justisdepartement hvor det ble diskutert om Donald Trump kunne avsettes. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpixVis mer

FBI-topp: - Diskuterte å fjerne Trump

Ansatte i USAs justisdepartement holdt i 2017 hemmelige møter om mulighetene for å avsette president Donald Trump, ifølge TV-kanalen CBS.

Opplysningene stammer angivelig fra FBIs tidligere fungerende direktør Andrew McCabe, som CBS har intervjuet.

De hemmelige møtene fant sted i løpet av uken etter at Trump sparket FBI-sjefen James Comey, ifølge Scott Pelley, journalisten som intervjuet McCabe.

I møtene så man angivelig på muligheten for å få samlet visepresident Mike Pence og et flertall av regjeringen for å fjerne Trump som USAs president ved å ta i bruk det 25. grunnlovstillegget.

Det åpner for å fjerne presidenten hvis vedkommende ikke er i stand til å utføre jobben.

Intervjuet med McCabe vil bli sendt søndag. Et utdrag av intervjuet ble offentliggjort torsdag, og her forteller McCabe om hvordan han startet etterforskning av Trump.

Formålet var å undersøke hans forbindelser til Russland og vurdere om Trump hadde forsøkt å hindre arbeidet til USAs politi og rettsvesen.