FBI-topp: - Diskuterte å fjerne Trump

Ansatte i USAs justisdepartement holdt i 2017 hemmelige møter om mulighetene for å avsette president Donald Trump, ifølge TV-kanalen CBS.

AVSETTE: En tidligere FBI-topp har angivelig fortalt om hemmelige møter i USAs justisdepartement hvor det ble diskutert om Donald Trump kunne avsettes. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
AVSETTE: En tidligere FBI-topp har angivelig fortalt om hemmelige møter i USAs justisdepartement hvor det ble diskutert om Donald Trump kunne avsettes. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opplysningene stammer angivelig fra FBIs tidligere fungerende direktør Andrew McCabe, som CBS har intervjuet.

De hemmelige møtene fant sted i løpet av uken etter at Trump sparket FBI-sjefen James Comey, ifølge Scott Pelley, journalisten som intervjuet McCabe.

I møtene så man angivelig på muligheten for å få samlet visepresident Mike Pence og et flertall av regjeringen for å fjerne Trump som USAs president ved å ta i bruk det 25. grunnlovstillegget.

Det åpner for å fjerne presidenten hvis vedkommende ikke er i stand til å utføre jobben.

Intervjuet med McCabe vil bli sendt søndag. Et utdrag av intervjuet ble offentliggjort torsdag, og her forteller McCabe om hvordan han startet etterforskning av Trump.

Formålet var å undersøke hans forbindelser til Russland og vurdere om Trump hadde forsøkt å hindre arbeidet til USAs politi og rettsvesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer