NY DUSØR: FBI utlover nå en dusør på 115 000 kroner til den som kan komme med tips som fører til at denne mannen blir pågrepet. Foto: FBI/AP
NY DUSØR: FBI utlover nå en dusør på 115 000 kroner til den som kan komme med tips som fører til at denne mannen blir pågrepet. Foto: FBI/APVis mer

FBI trapper opp jakten på «pensjonistraneren»

Har ranet 15 banker i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI intensiverer nå jakten på «pensjonistraneren» som har herjet i California i USA de to siste åra.

Han er mistenkt for å ha stått bak et bankran i Santee i slutten av august 2009. Siden har han ifølge politiets opplysninger ranet 14 banker til.

Dagbladet skrev om mannen, som blir beskrevet som en eldre kar på 60-70 år, i fjor sommer. Han er ennå ikke pågrepet og nå øker FBI dusøren til 115 000 kroner.

- Farlig - The Geezer Bandit må forventes å være bevæpnet og farlig, sier FBI i en pressemelding.

Han har en gjennomsnittlig kroppstørrelse. Under bankranene har han stort sett hatt på seg en mørk dressjakke og en baseball-cap. I venstre hånd har han båret en revolver.

«Pensjonistraneren» har gått rolig opp til skranken i bankene, og enten gitt fra seg en lapp med en beskjed - eller snakket direkte til de ansatte.

Oksygentank Tidligere har vitner også fortalt at han har hatt to tynne rør opp i nesa, som har gått til en oksygentank han har hatt i en veske.

Politiet vet ikke om utstyret er del av en forkledning eller om den gamle raneren har behov for ekstra oksygen, skrev San Diego Union-Tribune i fjor.

Selv om nå står på FBIs liste over ettersøkte kriminelle, har han fått seg fans. På Facebook er over 8000 tilhengere av sida til The Geezer Bandit.

AKTIV: Denne mannen står ifølge FBI bak 15 bankran i California de siste to åra. Foto: FBI/AP
AKTIV: Denne mannen står ifølge FBI bak 15 bankran i California de siste to åra. Foto: FBI/AP Vis mer