Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FBI trygler om hjelp

NEW YORK (Dagbladet): FBI ber nå det amerikanske folket om hjelp til å finne bioterroristene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en oppgitt FBI-direktør Robert Mueller som har bedt vanlige folk om å bidra i krigen mot terror.

Justismyndighetene i USA famler i blinde, mens Osama bin Ladens videotale ikke blir vist på TV.

Utenriksdepartementet sier de frykter at talen inneholder marsjordrer til terrorister.

De siste dagene er propagandakrigen blitt en tredje front som skaper problemer for presidenten og hans team.

President George Bush var synlig irritert på fredag i rosehagen ved Det hvite hus før han dro på presidenthytta Camp David, krig eller ikke.

- Det finnes ingen kjappe løsninger i denne krigen, irettesatte en stram president en av journalistene som dekket seremonien. Og i sin ukentlige radiotale i går innrømmet presidenten nesten at amerikanske myndigheter hadde undervurdert miltbranntrusselen mot vanlige borgere.

- Nå vet vi bedre, sa Bush.

Ingen spor

Ingen av sporene i etterforskningen av bioterroren som nå har tatt livet av fire, har ført fram til mistanke mot konkrete personer eller miljøer. FBI og justismyndighetene svarer fremdeles at terroren kan ha amerikansk opprinnelse, og den kan være internasjonal.

Den fremste teorien synes nå å være at miltbrannsmitten spres av amerikanske terrorister.

Ingen mistenkte

Justisminister John Ashcroft sa tidligere i uka at tre menn som ble arrestert i Detroit i Michigan, visste om angrepene den 11. september før de fant sted. Fredag måtte andre talsmenn for justismyndighetene opplyse at det ikke foreligger noe i sakene mot de tre som beviser dette.

SLITER: Etterforskningen av bioterroren i USA har ikke ført til mistanke mot konkrete personer. Da hjelper det lite at president George W. Bush skryter over at «mer enn tusen» personer er arrestert.
Hele Norges coronakart