BØDDEL: Den amerikanske journalisten James Foley slik han framsto i IS egen propegandavideo fra henrettelsen. FBI sier nå at de kjenner bøddelens identitet. Foto: Grab fra IS - videoen
BØDDEL: Den amerikanske journalisten James Foley slik han framsto i IS egen propegandavideo fra henrettelsen. FBI sier nå at de kjenner bøddelens identitet. Foto: Grab fra IS - videoenVis mer

FBI: Vi kjenner bøddelens identitet

Var bøddel for to drepte journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI hevder nå at de kjenner identiteten til bøddelen som figurerer i henrettelsesvideoene av journalistene James Foley og Steven Sotloff.

Det sa FBI-sjef James Comey på en pressekonferanse i dag, blant annet gjengitt hos CBS News.

James Foley (40) ble det første amerikanske offeret for IS. Han ble kidnappet 22. november 2012. 19 august i år friga IS en video som viser henrettelsen av Foley.

Videoen består av flere sekvenser, og viser ikke hvem som i praksis tar livet av Foley.

Den amerikansk-israelske journalisten Steven Sotloff (31) ble kidnappet i Aleppo i Syria i august. 2. september publiserte IS en video som skal vise halshuggingen av Sotloff.

I begge henrettelsesvideoene framstår det som om samme mann står som bøddel over både Foley og Sotloff. Han er kledd i svart, og snakker med en utpreget britisk aksent.

FBI mener bøddelen er én og samme person. Ifølge britisk etterretningstjeneste er mannen en tidligere rapper, som reiste fra familien sin i Storbritannia i fjor. I britiske medier er han gitt tilnavnet «Jihadi John».

FBI har så langt ikke gått ut med navnet til mannen, som de nå mener å kjenne identiteten til.

Dagbladet kommer tilbake med mer.