FBI vil tvinge Apple til å hjelpe etterforskerne med å få åpnet Iphone

Vil at Apple skal utvikle spesialprogramvare.

DREPTE 14 FØR DE SELV BLE DREPT AV POLITIET: Ekteparet Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik sto bak terrorangrepet i San Bernardino i California før jul. Her er de avbildet på O'Hare-flyplassen i Chicago, Illinois, 27. juli 2014. Foto: EPA/US CUSTOMS AND BORDER PROTECTION
DREPTE 14 FØR DE SELV BLE DREPT AV POLITIET: Ekteparet Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik sto bak terrorangrepet i San Bernardino i California før jul. Her er de avbildet på O'Hare-flyplassen i Chicago, Illinois, 27. juli 2014. Foto: EPA/US CUSTOMS AND BORDER PROTECTION Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Apple har gjort det helt klart at det vil være uaktuelt for teknologigiganten å bøye seg for FBIs krav om åpne telefonen til Syed Rizwan Farook som sammen med sin kone Tashfeen Malik sto bak angrepet i San Bernardino i California før jul.

Ekteparet ble selv drept av politiet etter å ha skutt og drept 14 personer under en juleavslutning for ansatte i San Bernardinos helseavdeling, der Farook selv jobbet.

Ifølge BBC mener FBI at drapsmannens telefonen skal innholde svært viktig informasjon. Men teknologiselskapet har gjort det svært vanskelig for dem å nå denne informasjonen.

- Nå har amerikanske myndigheter spurt oss om noe vi ganske enkelt ikke innehar, og noe vi vurderer å være for farlig å skape. De har bedt oss om å lage ei bakdør til Iphone, uttalte Apple-direktør Tim Cook i en pressemelding.

Skal tvinge Apple På onsdag påla en domstol i USA Apple å hjelpe FBI med å få åpnet telefonen Farook, noe selskapet har sagt at de nekter å gjøre.

Men nå melder CNBC news at det amerikanske justisdepartementet har planer om å tvinge Apple til å etterkomme pålegget om å hjelpe FBI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer