Hillary Clinton og epostsaken 

FBIs etterforskere skal ha visst om Clinton-eposter i flere uker før FBI-sjefen ble varslet

Ifølge Washington Post skal FBIs etterforskere ha visst om de nyoppdagede Clinton-epostene i flere uker før de informerte FBI-sjefen om saken. 

BLE IKKE VARSLET: Ifølge Washington Post tok det flere uker før FBI-sjef James Comey ble varslet av sine egne etterforskere om funnet av de ytterlige Clinton-epostene som nå etterforskes. Foto: AP Photo / Pablo Monsivais 
BLE IKKE VARSLET: Ifølge Washington Post tok det flere uker før FBI-sjef James Comey ble varslet av sine egne etterforskere om funnet av de ytterlige Clinton-epostene som nå etterforskes. Foto: AP Photo / Pablo Monsivais  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kun elleve dager før det amerikanske presidentvalget, kom nyheten om at FBI gjenåpner granskingen av Hillary Clintons i den såkalte epostsaken.

I et brev som ble sendt til Senatets justiskomité fredag, skriver FBI-sjef James Comey at de etterforsker ytterligere e-poster som er blitt avdekket i en separat etterforskning.

- I forbindelse med en ikke-relatert sak har FBI fått vite om eksistensen av e-poster som synes å være relevante for etterforskningen. Jeg gir min tilslutning til at FBI bør ta de nødvendige skritt for å la etterforskere vurdere disse e-postene, for å avgjøre hvorvidt de inneholder hemmeligstemplet informasjon, skriver Comey i brevet.

Hevder FBI har visst om epostene lenge

Comey har selv fortalt at han ble informert om de nye opplysningene torsdag, men ifølge Washington Post skal FBI-agentene som etterforsket saken ha visst om de ytterlige epostene i flere uker før de varslet FBI-sjefen.

Ifølge kilder avisen har snakket med, ble epostene oppdaget av FBIs etterforskere allerede i starten av oktober.

Avisen er ikke kjent med hvorfor FBI-sjefen ikke ble varslet tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer