FBIs viktigste oppgave er ikke lenger å håndheve loven

Nå er det offisielt, også i FBIs faktadokumenter.

FØR OG ETTER:  Fram til for noen måneder siden sendte FBI ut det øverste av disse to informasjonsarkene. Nå har de byttet ut til arket underst.
FØR OG ETTER: Fram til for noen måneder siden sendte FBI ut det øverste av disse to informasjonsarkene. Nå har de byttet ut til arket underst. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske, føderale politiet FBIs viktigste oppgave er ikke lenger å håndheve loven - deres nye hovedmål er nasjonal sikkerhet.

Dreiningen mot terrorbekjempelse har pågått lenge, og er ikke en nyhet i seg selv, men nå er det offisielt også i faktadokumenter som FBI selv sender ut, skriver det anerkjente magasinet anerkjente Foreign Policy (FP).

Fram til nå har byrået selv listet «håndhevelse av loven» som sin viktigste funksjon. I det stille har FBI endret dette til «nasjonal sikkerhet» for noen måneder siden.

- Gir økt støtte Endringen reflekterer reformene FBI har vært gjennom siden 11. september 2001, som enkelte har kritisert for å nedprioritere kriminalitetsbekjempelse, skriver FP.

Magasinet spør seg likevel hva det er som gjør at fakta-arkene har blitt oppdatert akkurat nå.

Den nasjonale sikkerhetsadvokaten Kel McClanahan mener han har svaret.

 - Mange gode ting skjer med organisasjonen din når du knytter den opp til nasjonens sikkerhet. Du får pengestøtte og unntak fra lovverket i avslørende saker. Du får alle de fantastiske argumentene om hvordan bygninger kommer til å eksplodere og landet vil bli mindre sikkert hvis du ikke får det som du ønsker, sier han.          Speiler virkeligheten bedre Byråets pressetalsmann vil ikke gå inn på dette, men sier at FBI bare holder tritt med tiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer