Fearnley Fonds har brutt lov og etikk

Fearnley Fonds (FF) har brutt verdipapirhandelloven og fondsmeglerforbundets etiske regler i forbindelse med emisjonen i Fred Olsen Energy, mener Norges Fondsmeglerforbund. Forbundet har ilagt Fearnley en bot på 127 500 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for saken er en påstått forfordeling ved Fred Olsen Energy-emisjonen. De som tegnet seg hos den ene hovedtilretteleggeren, Fearnley Fonds, skal ha blitt foretrukket på bekostning av de som tegnet seg hos medtilretteleggerne Alfred Berg Norge (ABN) og DnB Markets. Emisjonen ble kraftig overtegnet.

Holder vann

Norges Fondsmeglerforbunds Etiske Råd har vurdert påstandene, og kommet til at de holder vann.

Rådet mener Fearnleys opptreden under tildelingen i Norge har ført til at dem som tegnet seg gjennom Fearnley eller den andre hovedtilretteleggeren, Goldman Sachs International, gjennomgående har fått en forholdsmessig høyere tildeling av aksjer enn dem som tegnet seg gjennom DnB og ABN.

I emisjonen utenfor Norge og USA skal Fearnley ha avtalt en oppgavefordeling med Goldmann Sachs International, og fulgt den, uten å gjøre noe aktivt for å påse om Goldmanns innstillinger til tildelinger er i samsvar med verdipapirhandelloven og de etiske normene.

Fondsmeglerforbundet understreker at lov- og etikkbruddene er av «alvorlig karakter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer