Februar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

5. februar:

Ny togulykke med dødelig utfall. Fire personer blir påkjørt av toget på en usikret jernbaneovergang i Egersund i Rogaland kommune. Alle fire mister livet.

10. februar:

Tronskifte i Arbeiderpartiet. Thorbjørn Jagland trekker seg og Jens Stoltenberg blir Arbeiderpartiets nye statsministerkandidat. Jagland fortsetter som partileder.

11. februar:

Terje Wiik (51) blir dømt til 21 års fengsel for å ha drept sin tidligere kjæreste Inger Lise Bakken (40) med giftstoffet thalliumsulfat. Frostating lagmannsrett skjerper i desember straffen, og idømmer ham også ti års sikring.

24. februar:

Flekkefjord herredsrett frifinner fem tiltalte i norgeshistoriens største hasjsak. To blir dømt for oppbevaring av 120 kilo hasj. Beslaget var nær ett tonn. Påtalemyndigheten anker saken.

Utenriks:

6. februar:

Et tog med skiturister sporer av utenfor Cologne i Tyskland. Ni passasjerer dør, og nesten hundre personer skades.

7. februar:

Jugoslavias forsvarsminister Pavle Bulavotic blir skutt i en restaurant i Beograd. Han dør på sykehuset av skuddskadene.

11. februar:

Romskipet Endeavor skytes opp fra Cape Canaveral for å kartlegge verden.

Etter fem dager med flom er 211 000 av Mosambiks innbyggere husløse. 67 er døde. Etter en måned kommer det fram at naturkatastrofen har tatt minst 400 menneskeliv. Midt i katastrofen røres verden av bildene av vesle Rosita, som kommer til verden i treet hennes gravide mor har søkt tilflukt i.

Regjeringen i Nord-Irland blir suspendert, etter at den voldsherjede britiske provinsen har hatt indre selvstyre i to og en halv måned. Krisen skyldes at den forbudte irske republikanske hær IRA nekter å la seg avvæpne.

15. februar:

Det tyske opposisjonspartiet CDU blir ilagt en gigantbot som straff for pengesnusk, mens partiet satt i regjeringsposisjon under ledelse av tidligere statsminister Helmut Kohl. Dagen etter går Kohls etterfølger Wolfgang Schäuble av som partisjef.

21. februar:

Midt i skisesongen rammes alpene av flere snøskred. Til sammen seks skiløpere dør da de blir tatt av skred i Italia og Sveits.

29. februar:

En seks år gammel gutt skyter ned og dreper en klassevenninne i den amerikanske delstaten Michigan, og USA rammes av enda en våpentragedie. Episoden utløser en ny, heftig debatt om USAs liberale våpenlover.

Sport:

19.februar:

Liv-Grete Skjelbreid sjokkerer med VM-gull på 7,5 km sprint i mesterskapet i Holmenkollen.

26. februar:

Liv-Grete Skjelbreid tar sitt andre gull i skiskytter-VM på 12,5 km fellesstart.

29. februar:

Anna Kournikova er fortsatt uten turneringsseier i singel. I privatlivet nyter hun derimot mer suksess, og forlover seg med hockey-stjerna Pavel Bure.

(Dagbladet.no/AP/NTB)

Dagbladet.no presenterer to nye måneder hver dag i romjula.

<B>YNDLING:</B> Anna Kournikova trenger ikke vinne kamper for å beholde stillingen som verdens tennis-yndling.
<B>DØMT:</B> Terje Wiik har forklart at han ikke ville drepe eks-kjæresten, bare få henne til å miste håret.
<B>DRAMATIKK:</B> Vesle Rosita reiste sammen med mamma Rosa til USA etter det dramatiske fødselen.