Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fedme koster USA 60 milliarder årlig

Nesten ti prosent av all jobbfravær skylles fedme.

 FEDME:  Prisen for ekstrem overvekt er skyhøy, slår forskere fast. Foto: Tore Sandberg/ Dagbladet.
FEDME: Prisen for ekstrem overvekt er skyhøy, slår forskere fast. Foto: Tore Sandberg/ Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere ved Yale University har undersøkt hvorfor amerikanske arbeidstakere uteblir fra jobben og fant at 9,3 prosent av alle kostnader knyttet til fravær kan tilskrives fedme.

Prisen for ekstrem overvekt er derfor skyhøy, både for bedriftene og amerikansk økonomi, slår forskerne fast i siste utgave av Journal of Occupational and Environmental Medicine.

- Det er helt avgjørende at de som utformer politikken for å bekjempe fedme, forstår hvilke kostnader dette har, blant annet i form av tapt produktivitet, sier Tatiana Andreyeva, som har ledet arbeidet med undersøkelsen.

Hver tredje amerikaner er nå ekstremt overvektig, viser tall fra Centers for Disease Control and Prevention, som anslår at de årlige helseutgiftene knyttet til fedme til over 990 milliarder kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling