Fedmelege er æresdoktor ved falskt universitet

Nå granskes VGs tidligere slankeekspert for mulig forskningsjuks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Slankeguru og lege Grethe Støa Birketvedt (66) titulerer seg som æresprofessor ved Albert Schweitzer Universitetet i Genève - et universitet som ikke eksisterer, skriver VG i dag.

Avisa avdekker i dag at universitetet bak utmerkelsen, egentlig holder til i slitte lokaler i en rynkeklinikk i Madrid. Fra denne adressen har «president» Alfonso Roldan Moré tilbudt eksperttitler og utdanningsgrader i fleng.

- Ført bak lyset

I årevis har den norske fedmeforskeren framstilt seg som internasjonalt prisbelønnet æresdoktor, både i eget fagmiljø, i egne bøker og til en rekke medier. I kostholdsboka Birketvedt kom ut med i vår, presenteres hun på bokomslaget som æresprofessor fra Albert Schweitzer Universitetet.

Birketvedt mener hun kan være ført bak lyset av det falske universitetet.

- Jeg har forholdt meg til hjemmesiden deres, og at jeg fikk en pakke med diplomet. Jeg bodde da i USA. Dersom jeg er ført bak lyset, er det mange andre æresprofessorer i mange andre land, som også er ført bak lyset. Skal jeg bli hengt ut for det? Hvis det er slik, er det ukjent for meg, sier hun til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.