Fedon får konkurrent

Celinas Atkins-lansering blir en tøff Fedon-konkurrent. Men den greske indremedisineren liker ikke å bli sidestilt med den amerikanske doktoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fedon Lindberg har i mange sammenhenger blitt sammenliknet med dr. Atkins. Årsaken er Lindbergs råd om å spise mindre brød og poteter, og mer proteiner, grønnsaker, belgfrukter og nøtter. Han liker imidlertid ikke å bli sidestilt med den amerikanske lavkarbo-doktoren.

-  Jeg er opptatt av type fett og type karbohydrater, ikke bare mengden man spiser. I motsetning til Atkins anbefaler jeg ikke pasientene mine å spise mer bacon og fett - uansett type - og kutte ut frukt og en rekke grønnsaker på noe tidspunkt. Dette gir et ubalansert kosthold, som ikke gir nok av noen mineraler og vitaminer, sier Lindberg.

At Celina Midelfart nå blir konkurrent, har han ingenting imot.

-  Jeg er opptatt av at folk skal ha mulighet til å velge selv, enten de vil følge mine, Grete Roedes eller statens råd for ernæring. Hver enkelt må finne det kostholdet som fungerer for dem, mener Lindberg.

Han er kritisk til de to første ekstreme fasene av Atkins-dietten, men er positiv til lavglykemisk og lavkarbohydratholdig kost, som han også selv anbefaler.

-  De studiene på inntil ett år som er gjort, viser at kolesterolet, blodsukkeret og triglyseridnivået i blodet faktisk går ned med lavere karbo-kosthold. Problemet er at det ikke er gjort enda lengre intervensjonsstudier ennå. Men dette gjelder også lavfettdietter, påpeker Lindberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer