Coronaviruset

Fedon imponert over fødelandets viruskamp

- Tidligere og strengere tiltak enn i Norge.

I HELLAS: Den greskfødte legen Fedon Lindberg har latt seg imponere over fødelandets strategi for å håndtere coronavirusutbruddet. Foto: Privat
I HELLAS: Den greskfødte legen Fedon Lindberg har latt seg imponere over fødelandets strategi for å håndtere coronavirusutbruddet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den greskfødte legen Fedon Lindberg ble landskjent i Norge i 2002 da han lanserte Fedon-dietten.

Spesialisten i indremedisin oppfordret nordmenn til å redusere inntaket av brød og potet.

Da Norge satte i verk de strenge coronarestriksjonene 13. mars, hadde Lindberg allerede vært noen dager i Hellas, hos familien i en forstad nord for Aten. Siden har han vært der.

Imponert

- Klinikken min i Norge ble jo fysisk nedstengt, så jeg kan jo like gjerne ha kontakt med pasientene via nett og telefon herfra, sier Lindberg til Dagbladet.

Han er imponert over fødelandet som, til tross for at det akkurat var på vei til å kare seg ut av ei ti år lang økonomisk hengemyr, møtte spredningen av coronaviruset SARS-CoV-2 kontant og resolutt.

- Hellas vedtok ekstremt harde restriksjoner, faktisk tidligere og strengere enn i Norge. De siste fire-fem ukene har det vært portforbud og bare matbutikker og apotek har vært åpne her siden 10. mars, sier Lindberg.

Hellas har 10,73 millioner innbyggere. 143 personer dødd som følge av coronavirussykdommen covid-19. Det gir en dødsrate på rundt 13 dødsfall per million innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer