Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fedre banket sexovergriper

To stefedre sto tiltalt for å ha banket opp en 18-åring de mente hadde dopet og sexmisbrukt stedøtrene deres. Retten forsto frustrasjonen, og ga dem 1000 kroner i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en dom vi føler er riktig, sier den ene av de to fedrene (42). Han var i går lettet over at saken var over, og at dommen fra Nedenes tingrett i Arendal 20. august ble så mild.

Om kvelden 16. desember 2001 kom den 42-årige farens stedatter hjem neddopet. Morgenen etter fortalte hun moren at en 18 år gammel mann hadde dopet henne med Rohypnol og hatt sex med henne. Hun var da 13 år.

Den 18 år gamle gutten hadde også gitt dop til en annen 13 år gammel jente, men ikke forgrepet seg på henne. Sammen med den andre jentas stefar oppsøkte faren 18-åringen. De konfronterte de ham med det som hadde skjedd. Han benektet alt, og fedrene mistet besinnelsen.

Flere knyttneveslag

Voldshandlingen beskrives i dommen: «De tiltalte har erkjent at de begge (...) slo til fornærmede med flere knyttneveslag i ansiktet og i kroppen (...). Han blødde (...) fra nesa og fikk hevelse ved det venstre øyet (...).»

Den 42-årige faren forteller: - Det var ikke meningen å komme i håndgemeng.

- Jeg er absolutt ikke en voldelig person, har aldri vært innblandet i noe liknende, og jeg vil ikke kalle det vi gjorde for vold. Det var det vi kaller god, gammeldags juling. Nå har samfunnet reagert. Man skal ikke ta loven i egne hender, fortsetter han.

Tidligere i år ble 18-åringen dømt til to år og seks måneders ubetinget fengsel i Agder lagmannsrett for utuktig omgang med den da 13 år gamle jenta. Den dømte har anket til Høyesterett.

Stefaren forteller at det går etter forholdene bra med datteren:

- Hun har til tider vært redd for å gå ut, og har fått psykologhjelp. Men det vi gjorde hadde en god virkning. Jentene fikk gå i fred etterpå.

- Jeg vet at det hadde vært et farlig signal å la oss gå uten reaksjon, men 1000 kroner er mindre enn jeg hadde forventet, sier den ene av fedrene.

Stor forståelse

Retten sier klart at fedrene må dømmes for volden. Retten finner også at de gjentatte slagene var kraftige, og at dette er et straffeskjerpende moment. Likevel ga retten de to en symbolsk straff:

«Retten har stor forståelse for at foreldrene føler både frustrasjon og sinne (...).»

De to fedrene ble heller ikke idømt saksomkostninger.

LETTET: Den 42-årige faren er lettet over en mild straff. - Samfunnet har gitt sin reaksjon i saken, og jeg vet man ikke skal ta loven i egne hender. Men ingen ting kan rettferdiggjøre det overgriperen gjorde mot min datter, sier han.