Baneheia-saken

Fedrene bryter tausheten

Da Baneheia-saken gikk for retten, maktet ingen av dem å være der. Nå håper begge fedrene til de drepte jentene på full rettssak. - Katastrofe om dette bare ender med en frifinnelse, sier faren til Stine Sofie.

STERKT SAVNET: Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen ble funnet drept i Baneheia. Arkivfoto: Privat / NTB
STERKT SAVNET: Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen ble funnet drept i Baneheia. Arkivfoto: Privat / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De har holdt seg i bakgrunnen, og var ikke til stede da Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble dømt for drapene på døtrene deres. Nesten 21 år etter at Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble revet fra dem under en badetur i Baneheia i Kristiansand, bryter fedrene Arne Bernt Paulsen og Jostein Sørstrønen tausheten.

I et intervju med Dagbladet sier far til Stine Sofie at han så langt ikke har klart å tenke på hvordan en ny rettssak vil bli. Han er likevel klar på to ting: Han ønsker en fullstendig behandling i retten, og denne gangen skal han og Arne Bernt Paulsen, far til ti år gamle Lena, være til stede.

- Det var for tungt for oss å møte forrige gang. Nå skal vi klare det. Vi er sterkere i dag, sier Sørstrønen.

- De har ikke peiling

Reaksjonene etter at Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker sa ja til at VIggo Kristiansen skulle få gjenåpnet saken sin, har vært mange. Selv var Sørstrønen på jobb på Nordsjøen, da beskjeden kom.

Følelsene som veltet opp igjen, var mange. Til slutt så han ingen annen utvei enn å be om å få dra i land. Helikopter ble rekvirert. Siden har han vært hjemme, men skal etter planen ut igjen om en måned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer