BONDEN SVARER: Bonden mener Thea Feste og Henriette Johannessen har gitt et feilaktig bilde av hva som skjedde forrige torsdag. Foto: Olaf Akselsen/Sandefjords Blad
BONDEN SVARER: Bonden mener Thea Feste og Henriette Johannessen har gitt et feilaktig bilde av hva som skjedde forrige torsdag. Foto: Olaf Akselsen/Sandefjords BladVis mer

- Fedrene kom i ren «gangsterstil»

Eplebonden som torsdag kveld pågrep to 13 år gamle sandefjordsjenter på slang i hagen sin, slår tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SANDEFJORD (Dagbladet): I forbindelse med at han tok de to jentene, Teah Feste og Henriette Johannessen, på fersken, påstås det at han rev jentene i hestehalene deres og truet dem med å sette hunden på dem, før de fikk gå. Jentene fortalte dette hjemme.

I den anledning skal foreldrene ha reagert. Noe de gjorde drøyt en time etter hendelsen, rundt klokken 19.00 torsdag kveld.

Eplebonden står ikke fram personlig, men gjennom sin advokat Ole Petter Breistøl kommer han med en redegjørelse overfor Dagbladet på hvordan han opplevde møtet med fedrene til jentene, fordi han er av den mening at andre versjoner i mediene er feil.

Gangsterstil - Bilen til bonden ble stanset i ren «gangsterstil» av en annen bil som kom kjørende i stor fart. Det var to voksne menn i bilen som viste seg å være fedrene til «frukttyvene».  Bondens kollega ble med vold slengt med hodet i asfalten og fikk knust brillene sine. Bonden ble sparket slik at han dagen etter måtte til lege og var arbeidsufør i to dager, skriver advokat Breistøl i en redegjørelse.

Torsdag 2. september ved 19.00-tiden ble to personer oppdaget inne i eierens frukthage. Dette er en privat landbrukseiendom med dyrket innmark uten adgang for uvedkommende. Det er ingen ferdselrett for allmennheten på slik innmark på en landbrukseiendom.

Anmeldt Ifølge advokat Breistøl har bonden opplyst at han straks kontaktet politiet, men politiet kunne/ville ikke bistå.

Under samtalen med jentene fremkom det at dette ikke var første gangen de var på tyveriraid i denne frukthagen. Etter en samtale hvor de tilsto fikk de reise fra stedet.

Plaget Advokat Breistøl forteller også at eieren av landbrukseiendommen dessverre i perioder har hatt problemer med folk som tar seg til rette på hans private eiendom. Folk tråkker i tilsådde åkre, stjeler frukt og skader frukttrærne, tømmer hageavfall på hans dyrket mark. 

Han må selv derfor føre nøye tilsyn med sin private eiendom for å hindre skade på denne og avlingene. Dessverre er det vanskelig å få bistand fra politiet i slike saker, det at politistasjonen er stengt på kveldstid gjør ikke situasjonen bedre.