Fedrenes død ryster Australia: - Enorm sorg

De to mennene, som begge er fedre til 19 måneder gamle barn, døde da et tre falt og traff brannbilene de satt i byen Buxton i Australia.

MISTET LIVET: De to brannmennene Geoffret Keaton og Andrew O’Dwyer døde da de prøvde å bekjempe skogbrannene i Australia denne uka. Foto: EPA / Supplied Handout / NTB Scanpix
MISTET LIVET: De to brannmennene Geoffret Keaton og Andrew O’Dwyer døde da de prøvde å bekjempe skogbrannene i Australia denne uka. Foto: EPA / Supplied Handout / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De to frivillige brannmennene, Geoffret Keaton (32) og Andrew O’Dwyer (36), kjørte i en kolonne nær byen Buxton torsdag kveld da et tre traff kjøretøyet de satt i og rullet av veien.

Det opplyser brannvesenet i New South Wales i en uttalelse.

De to mennene, som begge er fedre til 19 måneder gamle barn, døde på stedet, mens tre andre brannmenn ble skadd og sendt til sykehuset.

Talsperson for det lokale brannvesenet, Premier Gladys Berejiklian, uttaler at de tre andre skadde brannmennene skal være stabile.

- Velrespekterte brannmenn

I en uttalelse forteller nå det lokale brannvesenet om den enorme sorgen etter å ha mistet to av sine egne.

SKOGBRANNER: Torsdag kveld døde de to frivillige brannmennene da de var på vei for å bekjempe en brann nær byen Buxton. Foto: Dean Lewins / AAP via AP / NTB scanpix
SKOGBRANNER: Torsdag kveld døde de to frivillige brannmennene da de var på vei for å bekjempe en brann nær byen Buxton. Foto: Dean Lewins / AAP via AP / NTB scanpix Vis mer

- Dette er en helt forferdelig hendelse i det som allerede er en vanskelig dag og skogbrannsesong, skriver de og fortsetter:

- Å ikke komme hjem etter et skift er en enorm sorg, og jeg applauderer familien og deres kjære for å ha forståelse for det som har skjedd.

Talsperson Berejiklian beskriver de to mennene som «velrespekterte brannmenn».

- Deres mot og tjeneste for å redde liv vil for alltid bli husket. Jeg ønsker de brannmennene som er skadd alt det beste i tiden framover, la han til.

Unntakstilstand

KRISE: Brannene som herjer i Australia har krevd minst tre liv, og tvunget tusenvis av mennesker til å evakuere hjemmene sine. Video: CNN / Cooma Monaro RFS Vis mer

Keaton, O’Dwyer og de andre brannmennene var på vei for å bekjempe skogbrannene nær byen Buxton i delstaten New South Wales i Australia.

Buxton ligger om lag hundre kilometer sørvest for Sydney.

Statsminister Scott Morrison har tidligere fått kritikk for å reise på ferie mens delstaten New South Wales står midt i en skogbrannkrise.

Morrison opplyser nå at han vil returnere fra en ferie på Hawaii så snart det lar seg gjøre som følge av dødsfallene, ifølge NBC News.

Det er for tida innført unntakstilstand i New South Wales på grunn av ekstrem varme og hetebølgen som gjør skogbrannene verre. Mer enn 1700 brannmenn prøver for tida å bekjempe omtrent 100 skog- og krattbranner i delstaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer