Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feier corona-tall under teppet

Brasils helsedepartement oppgir ikke lenger samletall for antall corona-døde og smittede i landet.

FÅR KRITIKK: Brasils president Jair Bolsonaro kritiseres. Video: AP. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Ifølge the Guardian tok det brasilianske helsedepartementet fredag ned ei nettside med oppdaterte tall for smittede og døde av corona-viruset.

Lørdag var nettstedet tilbake - men uten oppsummerte tall for delstatene og hele landet.

Samme dag hevdet president Jair Bolsonaro at totaltallene ikke var representative, skriver avisa.

- Inhumant

Nå får han og hans regjering så ørene flagrer.

- Dette autoritære, ufølsomme, inhumane forsøket på å gjøre dødsfallene av Covid-19 usynlige vil ikke lykkes, uttalte en sammenslutning av statlige helsesekretærer, skriver the Guardian.

Det oppsiktsvekkende trekket kommer etter at presidenten i månedsvis har bagatellisert trusselen fra corona-viruset og demonstrativt har unnlatt å følge smittevernrådene.

Samtidig har dødstallene skutt i været.

35000 corona-dødsfall

Fredag ble det meldt om om 1 005 nye koronarelaterte dødsfall og 30 830 nye smittetilfeller det siste døgnet, ifølge NTB.

Nyhetsbyrået skrev at Brasil i følge Reuters har registrert til sammen 35 026 koronadødsfall og har 645 771 bekreftede smittetilfeller.

Bare USA har registrert flere smittetilfeller – nærmere 2 millioner – og kun USA og Storbritannia har registrert flere dødsfall, ifølge NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!