Feige kakekastere

Bløtkakebrigade beruset av barnslig bedreviten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er frivillig å vise fram sin forenklede virkelighetsforståele. Men det er feigt å ikke våge stå for holdninger og handlinger.

En gruppe Oslo-ungdommer har tatt navnet Bløtkakebrigaden og følger i kakesporene til forbilder i Bergen og Belgia. 1. mai ble Thorbjørn Jagland offer for kremsølet, sist var det kommunalminister Sylvia Brustad.

Hun likte det slett ikke, mens Aps partileder i dag holdt maska godt. Jagland lot seg tilsynelatende ikke affisere av å få findressen tilsølt.

Han tenkte nok sitt, men sa det ikke. Vel vitende om at den som protesterer mot å bli utsatt for kakekasting, lett framstår som furten. Klovnerollen er offeret jo allerede tildelt av aksjonistene, og kombinasjonen sitter dårlig.

I et intervju de ga Dagbladet.no etter aksjonen, forteller medlemmer av Bløtkakebrigaden at Norge ikke er demokratisk, og at kakekasting dermed er helt på sin plass. - Det parlamentariske system virker ikke, mener «Torte».

Det kan hun selvsagt mene, skjønt det er umiddelbart vanskelig å fatte hvordan kampmåten den anonyme velger, vil bedre eller erstatte systemet.

Vi får heller ikke vite hvilket alternativ Torte tenker seg. Det kommer kanskje etter neste bakst.

Aksjonistene, de fleste trolig velutdanna ungdommer fra pene middelklassehjem, surfer lykkelig på sin egen selvrettferdighet. De anser seg berettiget til å antaste meningsmotstandere og krenke dem.

Kakekasting er en mild form for vold. Scener fra Seattle, Praha og London forteller hva de våger når de er flere og enda mer anonyme.

Refs fra høyre vil nok bare forsterke Bløtkakebrigadens følelse av egen fortreffelighet. Vi får regne med at krem og syltetøy blir hovedingrediens i valgkampen, slik øl i hodet var det forrige gang. I september kan vi telle opp hvor godt «argumentasjonen» fra kakekasterne hjalp.