- Feigt av Ap-politikere

Frps Per-Willy Amundsen er kritisk til Arbeiderpartiets integreringsutvalg

Innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen i Fremskrittspartiet er ikke overrasket over lekkasjene fra rapporten til Arbeiderpartiets integreringsutvalg.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
Innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen i Fremskrittspartiet er ikke overrasket over lekkasjene fra rapporten til Arbeiderpartiets integreringsutvalg. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag avslørte VG lekkasjer fra Arbeiderpartiets såkalte integreringsutvalg. Selv om utvalget har foreløpelig kommet frem til at ansiktsdekkende plagg er kvinnediskriminerende, vil de ikke gå inn for å forby dem.

Fremskrittspartiets Per-Willy Amundsen er alt annet enn overrasket.

- Dette var vel som forventet. På den ene siden erkjenner de at det er kvinnediskriminerende, men man er ikke villig til å gjøre noe aktivt for å stoppe det, sier han.

Fordømmelse, ikke forbud Utvalget vil heller ikke gå inn for å forby hijab i grunnskolene slik Frp foreslo i mars i fjor. Amundsen påpeker Arbeiderpartiet har vært flinke til å tvinge frem endringer i lovverket i alle andre likestillingsspørsmål, men ikke når det gjelder integrering.

- Hvis dette viser seg å være Arbeiderpartiets politikk er det snakk om dobbeltmoral. Ap i regjering bruker villig lovgivningenen til å tvinge frem flere kvinner i styrene, og tvinge fedre til så og så mye pappapermisjon. Men her tør de ikke å utfordre det politiske miljøet. Dette handler rett og slett om unnfallenhet.

- Burde behandle alle likt - Hva tror du grunnene til det kan være?

- De er vel redde for å få de samme beskyldningene som Fremskrittspartiet lenge har fått. Men dette handler ikke om fremmedfrykt og rasisme. Dette handler om å behandle alle likt i det norske samfunnet, uansett hvor de kommer fra, sier Amundsen.

I sin endelige innstilling vil integreringsutvalget derimot gå inn for språktest av alle fireåringer, krav om å bestå muntlig norsk for de som ønsker statsborgerskap, og dobling av obligatorisk norskopplæring for alle innvandrere.

Ap + Frp = sant - Det høres bra ut, men de kommer neppe til å få støtte for dette i Stortinget, i hvert fall ikke med hjelp av SV som sannsynligvis vil være sterkt imot dette. Arbeiderpartiet kommer til å være avhengige av oss, sier Amundsen.

- Hva kommer Fremskrittspartiet til å kreve i gjengjeld for at dere støtter disse forslagene?

- Ingenting! Når Arbeiderpartiet legger frem Fremskrittspartiets gamle forslag for Stortinget, krever vi ikke noe i gjengjeld for at vi stemmer for dem, sier han