- Feigt, Faremo

Frp-leder Siv Jensen er rystet og vantro over måten forsvarsministeren håndterer soldatuttalelsene.

LANGER UT: Frp-leder Siv Jensen reagerer veldig sterkt på forsvarsminister Grete Faremos håndtering av uttalelsene fra norske soldater i Afghanistan. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
LANGER UT: Frp-leder Siv Jensen reagerer veldig sterkt på forsvarsminister Grete Faremos håndtering av uttalelsene fra norske soldater i Afghanistan. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Faremo reagerte sterkt på dagens oppslag i VG hvor Afghanistan-soldater beskriver krig som bedre enn sex.

-Vi har fått innsyn i en ukultur som vi raskt vil ta tak i, sier Faremo til Dagbladet.

Både forsvarsledelsen og forsvarsministeren kaller uttalelsene som framkommer i et intervju i det nye bladet Alfa som fullstendig uakseptable.

Frp-leder Siv Jensen steiler over måten både Faremo og forsvarsledelsen reagerer på.

- Hun svikter soldatene. Jeg er rystet og reagerer med vantro. Jeg synes reaksjonen til Faremo er feig. Det er så lettvint og kaldt bare å vaske hendene sine og legge alt ansvar på soldatene i Afghanistan, sier Jensen.

Tvert i mot mener hun Faremo og forsvarsledelsen burde være de som framfor noen hadde grunnlag for å forstå soldatenes vanskelige situasjon.

- Må støtte soldatene - Forsvarsministeren burde ikke sitte på seminar og moralisere over dette. Det er norske myndigheter som har besluttet å sende soldatene til Afghanistan, og da må de også vise langt større forståelse for hva slags ekstremt vanskelige og livsfarlige situasjoner soldatene er i, sier Jensen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.