- Feil å isolere Arafat

- Det vil være galt å isolere Arafat ytterligere. Med alle hans svakheter, så er han likevel palestinernes valgte leder, sier utenriksminister Jan Petersen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I den situasjonen vi nå er i er det ikke riktig å underminere hans posisjon. Den ydmykelsen han har vært utsatt for i det siste mener jeg også er gal. Det var riktig å gjøre alt for å stoppe terroren i desember, men ydmykelsen burde han vært forskånet for, sier Petersen.

I deler av det diplomatiske miljøet er USAs drøftelser om vidtrekkende sanksjoner mot Yassir Arafat møtt med undring.

- Jeg vil bli veldig overrasket hvis de kutter kontakten. Det vil bli tolket som at de gir israelerne full støtte. Da gir de grønt lys til Sharon, sier en diplomat som står partene nær.

Uansett hva amerikanerne bestemmer seg for, er gårsdagens møte i Det hvite hus et nytt og kraftig stikk til Arafat og de palestinske myndighetene. Arafat sjøl stiller seg uforstående til at amerikanerne vurderer sanksjoner, og er dypt fortvilet der han sitter innesperret i Ramallah, melder diplomater.

- Dette er alvorlig. Det mest absurde aspektet er at de palestinske myndighetene ikke makter å komme på offensiven i en situasjon hvor israelerne henretter palestinere og går inn i en rekke av palestinernes selvstyreområder. For ett år siden hadde ingen trodd at dette var mulig, sier en vestlig diplomat.