- Feil å kalle 22. juli et angrep på Norge

Tor Bach, redaktør for nettstedet Vepsen, kaller det «feilslått politisk storsinn» å gjøre 22. juli til et angrep på Norge, i stedet for et angrep på Arbeiderpartiet, skriver Dagsavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I et intervju i Tidsskrift for Norsk psykologforening som ble publisert denne uken, sa partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet at man har gått for langt i å dempe ned de meningene gjerningsmannen faktisk sto for. Han sier Ap og Norge nå må ta et oppgjør med slike holdninger.

På høy tid, mener Tor Bach, ansvarlig redaktør for Vepsen, et nettsted som overvåker antidemokratiske miljøer på nett.

- Ap har vært litt for feige. De valgte å se 22. juli-massakren som et angrep mot hele Norge, og ikke først og fremst Ap. Det vil de angre på i etterkant, sier Bach til Dagsavisen.

Partisekretær Johansen sier Ap har vært redd for å spille politisk mynt på 22. juli-massakren, noe Bach kaller «feilslått politisk storsinn»

- Denne holdningsdebatten handler om arbeiderbevegelsens sjel. Hvem skal ta denne debatten, om ikke Ap? Vi har ikke lært noe av massakren. Gjerningsmannen ble beskrevet som en «ensom ulv», men han tilhørte en flokk. Holdningene til denne flokken blir ikke imøtegått, sier Bach.

- I dag lærer vi ungene våre å bruke sykkelhjelm, men ikke til å være kritiske til det de leser på nettet. Dette gjelder høyreekstreme kilder, men også ekstrem islamistisk propaganda på YouTube, sier Bach.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer