Feil analyse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å påstå at høyrevelgere har samme grunnverdier som SV er enten tull, eller i beste fall å si at alle har samme grunnverdier uanasett parti.

Den som opplevde Høyre på storhetstiden for snart 30 år siden vil huske at et av de viktigeste slagordene var: "Frihet under ansvar". I sin iver etter å distansere seg fra FRP endte Høyre opp med å distansere fra seg selv.

Det som var Høyres saker var større personlig frihet gjennom mindre byråkrati, lavere skatter gjennom effektiv bruk av statens midler og større ansvar for egne valg, derav også større innsats i forhold til kriminalitet.

Alle disse sakene har druknet i politisk korrekt tullprat i sykelig redsel for å bli tolket som enige med FRP. At høyre har lagt seg tett opptil FRP i skattepolitikken er bare tull. Her har de også nedtonet sin egen politikk fordi FRP står for skattelette.

Journalister og politikere lever i sin egen lille verden av mental innavl innenfor noen få kvartaler i Oslo sentrum. Rekrutteringen til begge fag skjer på Blindern og innenfor noen få beskyttede næringer.

En skal derfor ikke forvente at de helt forstår hva som opptar folk flest i normal jobb, men dette var noe av det mest forvirrede Blindern-tøv jeg har sett på lenge. Helt uten "folkelig nerve".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer