- Feil bilde av min sykdom

Statsminister Kjell Magne Bondevik sier tidligere statsminister Kåre Willoch har skapt et feil bilde av hans psykiske sammenbrudd høsten 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- For en gangs skyld har Kåre Willoch vært uforsiktig og skapt et galt bilde av omstendighetene rundt min sykdom. Selv om Willoch sier at hans forklaring er veloverveid, er den ikke nok veloverveid, sier Bondevik til Dagbladet.

Han mener Willoch burde vært mer forsiktig i omtalen av sykdommen som satte ham ut av spill for en periode den vanskelige høsten 1998. I boka «Utfordringer» skriver Willoch at overbelastning i politikk kan få alvorlige følger, og viser til Bondevik:

«Når en ansvarsbevisst og ideologisk orientert politiker kommer til slike valg mellom løftebrudd og uansvarlighet - valg mellom bare kritikkverdige utveier - kan nok den psykiske belastningen bli betydelig. Men da er det ikke lett å vise så stor åpenhet at man innrømmer at løftene var uansvarlige. Kanskje man ikke engang innrømmer det overfor seg selv,» skriver Willoch.

Mener det godt

- Kåre Willoch trekker inn forklaringer på min sykdom som han bør være forsiktig med. Dette er forhold han bør overlate til fagfolk, sier Bondevik.

- Opplever du dette som politisk mobbing?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer