Feil folk fikk fredsprisen

WASHINGTON (Dagbladet): - Jeg er glad, men samtidig litt skuffet over utdelingen av årets Nobels fredspris, sier Bobby Muller, en av grunnleggerne av Den internasjonale kampanjen mot landminer, som fikk fredsprisen sammen med Jody Williams.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Muller mener at Nobelkomiteen har forbigått viktige aktører i kampen mot landminene.

- Jeg trodde at dersom Nobelkomiteen ville gi sin anerkjennelse til Den internasjonale kampanjen for forbud mot landminer, så ville den fordele den innenfor rammen av hva denne kampanjen virkelig er, en internasjonal bevegelse. Med senator Patrick Leahy, med Canadas utenriksminister Lloyd Axworthy, prinsesse Diana og mange andre ulike deltakere. - Så selv om jeg er begeistret over tildelingen, ble jeg overrasket over at komiteen begrenset prisen på den måten den gjorde, sier Bobby Muller (52), som kommer til Oslo som en av representantene for fredsprisvinneren under Nobel-feiringen.

Lammet

En kule i brystet rev over ryggraden hans i april 1969 i Vietnam og lammet ham fra brystet og ned. I 1978 startet han Vietnam Veterans of America. Kort tid etter opprettet han en stiftelse som samlet inn penger og engasjerte seg i politiske spørsmål. Det var stiftelsen som sammen med Medico International i Tyskland startet den internasjonale minekampanjen i 1991. Det var Bobby Muller som ansatte Jody Williams, og ga henne i oppdrag å være koordinator av kampanjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer