- Feil førte til stikkflammer i motoren

Derfor nødlandet Gran Canaria-flyet.

NØDLANDET: Airbus A320-flyet (til høyre) fra Iberworld skulle fra Gran Canaria til Oslo, da det måtte nødlande etter tekniske problemer med drivstoff-forsyningen. Foto: Heidi Rendalen
NØDLANDET: Airbus A320-flyet (til høyre) fra Iberworld skulle fra Gran Canaria til Oslo, da det måtte nødlande etter tekniske problemer med drivstoff-forsyningen. Foto: Heidi RendalenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det var en feil i drivstoff-forsyningen som førte til at et Iberworld A320-fly, chartret av Ving, måtte nødlande på Las Palmas i går, bekrefter Ving til Dagbladet.

En rapport fra Iberworld konstaterer at en motor fikk for mye drivstoff, noe som førte til at det oppsto stikkflammer. Dermed var det ikke selve motoren som brant, slik en rekke av passasjerene fryktet, melder NRK.

180 personer var om bord flyvningen fra Las Palmas til Oslo. Passasjerer Dagbladet.no var i kontakt med beskrev skrekkscener i kabin, etter at de hørte en rekke smell og så gnister fra motoren.

- Det var helt forferdelig. Folk hylte og skrek; både passasjerer og flypersonale gråt. Turen gikk fra paradis til helvete, sa passasjer Christian Hilsen (35).

Nygifte Madeleine Foldvik og Kim André Thorvaldsen, på vei hjem fra bryllupsreise, trodde ikke at de ville overleve.

- Jeg holdt hardt rundt Kim og tenkte av nå dør vi sammen, sier Madeleine til Dagbladet.

Etter spekulasjoner i media sa flyprodusenten Airbus i dag at de ikke kommer til å innføre flyforbud for A320 og A330-maskinene, etter Air France-ulykken og flere nødlandinger de siste dagene.

Passasjerene om bord Iberworlds flyvning IWD 6201 fra Las Palmas til Oslo blir nå underrettet om årsaken til nødlandingen i eget brev fra Ving, sier salgsdirektør Christian Grønli til Dagbladet.


DRAMATISK FOR FØRSTEREISGUTTEN: Lille Oliver på ti måneder forsto heldigvis lite av dramatikken ombord på IWD 6201 -flighten fra Las Palmas i går, sammen med pappa Kim André Thorvaldsen, mamma Madeleine Foldvik og storebror Kasper på to og et halvt år.
DRAMATISK FOR FØRSTEREISGUTTEN: Lille Oliver på ti måneder forsto heldigvis lite av dramatikken ombord på IWD 6201 -flighten fra Las Palmas i går, sammen med pappa Kim André Thorvaldsen, mamma Madeleine Foldvik og storebror Kasper på to og et halvt år. Vis mer