Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Feil i FBIs datasystem medførte at terroristen fikk mulighet til å kjøpe våpen

Dylann Roof skulle aldri fått lov til å kjøpe skytevåpenet.

VILLE STARTE RASEKRIG: Dylann Roof ønsket å starte rasekrig mellom svarte og hvite, da han skjøt rundt og drepte ni afroamerikanere i en kirke i USA i juni. Foto: AP
VILLE STARTE RASEKRIG: Dylann Roof ønsket å starte rasekrig mellom svarte og hvite, da han skjøt rundt og drepte ni afroamerikanere i en kirke i USA i juni. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dylann Roof (21), som er siktet for ni rasistiske drap i en kirke i Charleston, skulle aldri fått lov til å kjøpe skytevåpenet, sier FBI.

- En feil i FBIs bakgrunnsjekk-system førte til at terroristen ikke ble fanget opp da han kjøpte våpenet, det til tross for at han ligger i databasen for lovbrytere,  sier FBI-direktør James B. Comey på en pressekonferanse i dag.

Roof har tidligere blitt tatt for å være i besittelse av narkotika.

- Denne saken river ut hjertene våre, og tanken på at en feil fra vår side førte til at det var mulig for gjerningsmannen å kjøpe mordvåpenet er svært smertefullt for oss, sier Come

Kunne vært avverget På bilder poserer Roof med et håndvåpen som ble funnet i bilen hans da han ble arrestert morgenen etter angrepet, ifølge myndighetene. Dette er trolig våpenet Roof brukte til å slakte ned kirkegjengerne med.

At Roof hadde muligheten til å kjøpe våpen har vært i sentrum av drapsetterforskningen. Han ble arrestert for besittelse av narkotika i februar, en forbrytelse som etter planen fører til at man blir oppført i datasystemene til politiet.

Direktørens innrømmelse om at den siktede aldri skulle fått lov til å lovlig kjøpe våpen, hinter om at drapene kunne vært unngått. 

Fjernet sørstatsflagget Den siktede har tilstått drapene, og i avhør har han sagt at han ønsket å starte en rasekrig. Massemorderen var også ufrivillig med på starte en debatt om sørstatsflagget, da det ble funnet bilder på nettet hvor han poserer med flagget. 

I lengre perioder med beskyldninger om flaggets iboende rasistiske betydning, ble det i går bestemt at myndighetene i delstaten i Sør-Carolina ikke skal heise sørstatsflagget igjen. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!