- Feil mann drept

Ifølge VG var det den drepte 27-åringens fetter som skulle tas i gjengoppgjøret i går kveld. Medlemmer av B-gjengen sier til avisa at feil mann ble drept. Drosjesjåfør henrettet En meningsløs bandekrig Fem store bandeoppgjør

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den drepte ble et tilfeldig offer. Det var fetteren som skulle tas, sier et sentralt gjengmedlem til VG.

Åtte personer er pågrepet etter drapet på Tøyen i Oslo i går kveld. Alle er av pakistansk opprinnelse, og i alderen 16 til 30 år. Politiet vil ikke opplyse om en eller flere av dem har status som mistenkt, men bekrefter at de er pågrepet på bakgrunn av vitneobservasjoner.

- Vi har avhørt ni vitner som er dimittert nå. Et avhør pågår i morgentimene i dag. Resten av dagen går sannsynligvis med til å avhøre resten av de åtte pågrepne, sier vaktleder Laila Back ved kriminalvakta i Oslo til TV2.

- Vi jobber med avhørene, men det går sakte, sier vaktlederen til Dagbladet.no.

- Et av vitnene var villig til å forklare seg, en annen kunne ikke forklare seg uten tolk og en tredje ville ha bistand av advokat før han uttaler seg. Det er uklart hva slags tilknytning de pågrepne har til saken. Vi har også avhørt han som ble knivstukket, uten at han bidro i særlig grad. Han ligger nå på Ullevål sykehus til observasjon, men er ikke livstruende skadd.

Samtidig står politiet vakt utenfor Ullevål sykehus. De frykter for sikkerheten til den 21 år gamle mannen tilhørende B-gjengen, som ligger knivskadd på sykehuset etter oppgjøret i går.

Gjengmedlemmer har uttalt at drapet var et hevnoppgjør etter at B-gjengen skal ha følt seg ydmyket over lengre tid. Politiet framholder at de ikke vet hvorfor 27-åringen ble drept.

<B>JAKT:</B> Politiet jaktet i natt på mennene som er etterlyst etter drapet på 27-åringen.