Feil mann pågrepet for bombe mot Borussia Dortmund-bussen

Tysk politi: har vært tilknyttet IS siden 2014.

SPRENGSTOFF I BUSKENE: Dette er spillerbussen til Borussia Dortmund, som var mål for en sprengladning før kamp tirsdag. Foto: DPA/NTB/NTB Scanpix.
SPRENGSTOFF I BUSKENE: Dette er spillerbussen til Borussia Dortmund, som var mål for en sprengladning før kamp tirsdag. Foto: DPA/NTB/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann som er pågrepet, mistenkt for å være IS-medlem, kan ikke koples til angrepet mot Borussia Dortmunds spillerbuss tirsdag, opplyser tysk påtalemyndighet.

Mannen ble pågrepet onsdag som del av etterforskningen av angrepet mot spillerbussen, der det gikk av tre sprengladninger. Minst to personer ble såret i angrepet.

- Etterforskningen har til nå ikke avdekket noen indikasjoner på at den mistenkte var involvert i angrepet, heter det i en pressemelding fra tysk påtalemyndighet torsdag.

IS-medlem fra 2014

Mannen ble pågrepet på mistanke om å tilhøre IS.

I pressemeldingen heter det at han angivelig ble IS-medlem i Irak i 2014 og har opprettholdt kontakt med ekstremistgruppen etter at han ankom Tyskland i fjor.

Den mistenkte skal seinere torsdag framstilles for varetektsfengsling, opplyser påtalemyndigheten videre.

Onsdag opplyste påtalemyndigheten at mannen er 25 år gammel og har irakisk bakgrunn, og er bosatt i Wuppertal i Nordhrein-Westfalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer