Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Feil mann tiltalt i Lode-saken

Rettsforhandlingene i Lode-saken er avsluttet i Jæren tingrett. Den drapstiltalte Kim Poulsens forsvarer hevdet i sin prosedyre at feil mann er tiltalt for drapet på Gunn Merete Lode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før Lode-saken ble tatt opp til doms, ba den 42-årige tiltalte dansken om ordet. Han henvendte seg til Gunn Merete Lodes foreldre og ga uttrykk for medfølelse.

- Det gjør meg vondt, den dypt tragiske ulykken som har rammet familien. Men dersom jeg blir dømt, går Gunn Meretes drapsmann fri, sa Poulsen.

Han nekter for å ha tatt livet av den 32 år gamle kvinnen i august 2001.

- Han har gitt uttrykk for at han føler at han har fått fram det han mente var viktig i retten, sier Poulsens forsvarer, advokat Kjersti Jæger, til NTB.

Hun la onsdag ned påstand om full frifinnelse for 42-åringen. Poulsens andre forsvarer, advokat Kjell Holst Sæther, har tidligere lagt ned påstand om frifinnelse for tiltalepunktene som gjelder vold mot tre kvinner i Danmark.

Aktor, statsadvokat Tormod Haugnes, la tirsdag ned påstand om forvaring i inntil 18 år. Advokat Jæger mener det ikke er mulig å idømme forvaring siden det verken er fare for gjentakelse eller funnet noen tegn på personlighetsforstyrrelse.

Dom i saken faller fredag 11. februar. (©NTB)